Annons

Annons

Mamman ammade – mitt under maratonloppet

Snacka om supermamma! Fyrabarnsmamman Emily Sabato sprang New York City Maraton och ammade sin tio månader gamla dotter samtidigt.


Fyrabarnsmamman Emily Sabato har länge älskat att springa maratonlopp. Under sin senaste graviditet kunde hon inte springa, men efter förlossningen i januari bestämde hon sig för att delta i New York City Maraton, berättar hon för Huffington Post.

Annons

När hon tränade inför loppet övade hon på att amma sina nyfödda tvillingar medan hon sprang, vilket hon även gjorde under det tuffa loppet. Emily Sabatos fru Chris Hermann väntade med parets barn efter cirka 27 kilometers lopp. Enligt föräldrarna dricker en av tvillingarna redan från flaska, men det andra barnet vill hellre ammas.

Gilla MåBra på Facebook

Emily Sabato ammade sin dotter samtidigt som hon sprang tio kvarter i New York. Resten av familjen joggade med vagnen i närheten.
– Det var lite surrealistiskt. Jag visste inte om det skulle fungera, om någon skulle stoppa oss. Men det gick bra och hon tog bröstet direkt. Hon måste ha varit jättehungrig för hon var inte alls distraherad, vilket är ovanligt nu när hon är 1o månader gammal, säger Emily Sabato till Huffington Post.

ammade_fbpost
Foto: Faksimil/Facebook

Vill normalisera amning

Fyrabarnsmamman blev även överraskad över reaktionerna från de andra löparna omkring henne. Många, både kvinnor och män, hejade på henne och ropade uppmuntrande ord.
– En löpare klappade mig på axeln och sa att hon gjorde samma sak tidigare under loppet, säger hon.

Emily Sabato hoppas att bilden på henne när hon ammar, som även delades i en grupp för amningslagar i USA, kan normalisera amning och inspirera andra mammor.
– Jag har inga problem med att amma offentligt och jag har aldrig fått en kommentar om det från någon okänd innan detta lopp och alla kommentarer var bara positiva. Men jag vet att det inte är allas upplevelse, säger hon till Huffington Post.

 

Läs också: Mannen sade åt henne att sluta amma – och fick skäll av sin 70-åriga mamma

Amning

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…