Annons

Annons

MåBra har utsett årets bästa hälsomat!

MåBra:s jury har korat årets bästa hälsomat 2014.

Vi har nosat upp årets sundaste, godaste mat – som är bra för både hälsa och miljö. Och du, den är bra för vikten och plånboken också!

Varje år utser MåBra årets bästa hälsomat inom ett flertal olika kategorier, från dryck och protein till snacks och färdigmat. Här listar vi hälsomaten som fått utmärkelsen Årets MåBra-val 2014.

Juryn består av Liselotte Stålberg, chefredaktör, Vivvi Alström, mat- och medicinjournalist och Marie Tegnér, viktcoach med utbildning inom näringsfysiologi.

Annons

 

max-kycklingburgareMax DeliFresh kycklingburgare

Kategori: Protein
Juryns omdöme: Kycklingburgare gjorda av svensk kycklinglårfilé. Ett utmärkt och snabblagat val som gillas av hela familjen. Mättande och saftiga biffar som tack vare att de är gjorda på helt kött har en hög proteinhalt och lite kolhydrater.
Pris: 37 kr

Gilla MåBra på Facebook

 

basilikapuckarBasilikapuckar

Kategori: Färdigmat
Juryns omdöme: Man behöver inte vara vegetarian för att uppskatta de här matiga grönsakspuckarna med färsk basilika. Ett bra val för dig som vill värna miljö och klimat. Innehåller förhållandevis mycket protein och fett, men fettet är av god kvalitet. Minimalt med kolhydrater. Mättar bra.
Pris: 27 kr

 

tangkaviarLysekils Tångkaviar

Kategori: Tillbehör
Juryns omdöme: Med tång som råvara har vi här ett mineralrikt, vegetariskt och klimatsmart pålägg! Påminner om smörgåskaviar men är fräschare och friskare i smaken. Härlig sälta. Funkar fint som smaksättare i kalla och varma såser också.
Pris: 20 kr

 

bonpastaRisenta bönpasta

Kategori: Protein
Juryns omdöme: Ett betydligt lägre GI än vanlig pasta gör den här bönpastan till en given vinnare! Den är dessutom proteinrik och glutenfri. Godare smak än förväntat, gillas även av barn. Gjord av sojabönor. Mycket fiberrik och mättande.
Pris: 30 kr

 

mjälloms-järnrikeMjälloms Järnrike

Kategori: Bröd, pasta, spannmål
Juryns omdöme: Förutom att knäckebrödet har en delikat sprödhet och en god smak ger det ett värdefullt järntillskott. Innehåller naturligt hemjärn som är lättare för kroppen att ta upp. Är även berikat med D-vitamin. Brödet har en högre proteinhalt och lägre kolhydratmängd än vanligt bröd. Att det ligger lågt i kalorimängd och har ett lägre GI är ytterligare bonus!
Pris: 24 kr

 

riskaka-chiafroFriggs Riskakor med chiafrö och havssalt

Kategori: Bröd, pasta, spannmål
Juryns omdöme: Ett naturligt glutenfritt och fiberrikt ”bröd” som är så gott att det fungerar lika bra som snacks. God kryddning med lagom sälta och en perfekt mix av segt och krispigt. Bra att de är så tunna och kalorisnåla (19 kalorier/kaka).
Pris: 19,90 kr

 

tärnad-avokadoIca fryst tärnad avokado

Kategori: Tillbehör
Juryns omdöme: Brukar du också ha svårt att hitta den perfekt mogna avokadon i grönsaksdisken? Kolla i frysdisken i stället! Icas frysta, tärnade avokado är ett mycket praktiskt alternativ till färsk avokado eftersom den snabba infrysningen gör att näringen bevaras. Perfekt att ha hemma till guacamole, pålägg eller smoothies.
Pris: 19,90 kr

 

kelda-beaKelda Bearnaise

Kategori: Tillbehör
Juryns omdöme: Hatten av för Kelda Bearnaisesås med en fetthalt på 26 procent mot ”vanliga” bearnaisesåsers 70–80 procent! Gjord på crème fraiche i stället för olja, vilket gör den till ett lättare val. Smakar friskt, fylligt och gott av dragon.
Pris: 19 kr

 

pauluns-superlunchPaulúns superlunch soppor

Kategori: Färdigmat
Juryns omdöme: Fräscha, mättande soppor med matig konsistens och frisk smak. En riktigt snabblagad lunch eller middag för det lilla hushållet! Lagade av naturliga, proteinrika råvaror som bönor, linser och rotfrukter. Utan tillsatser.
Pris: 45,90 kr
lindahlsLindahls grekisk drickyoghurt naturell

Kategori: Dryck
Juryns omdöme: Äntligen en frisk, mättande – och osötad – drickyoghurt! Proteinrik och mättande, passar perfekt som mellanmål eller efter träningen. Len, snäll smak. En riktigt god törstsläckare med lite högre fetthalt. Tack vare att produkten är osockrad blir det totala energiinnehållet ändå lågt.
Pris: 11,50 kr

 

 

kivik-tomatjuiceKiviks Musteri tomatjuice

Kategori: Dryck
Juryns omdöme: Frisk och god tomatjuice utan fadd eftersmak. Ett sunt och användbart alternativ till söta juicer. Ger dessutom ett bra tillskott av vitaminer och andra antioxidanter. Kan drickas som den är, blandas i andra drycker – eller användas i matlagningen.
Pris: 16,90 kr

 

olandska-bonchipsÖländska bönchips naturella

Kategori: Godis & snacks
Juryns omdöme: Säg hej till de nya, sunda chipsen! Knapriga, tuggiga bönchips av ekologiska, öländska bönor. Protein- och fiberrikt och förhållandevis kalorifattigt. Innehåller inga tillsatser, bara kryddor och havssalt. Plus för att man även får i sig mineraler i form av järn, zink och magnesium.
Pris: 27 kr

 

go-coconutsGo Coconuts glass
Kategori: Godis & Snacks
Juryns omdöme: Krämig och riktigt god glass med tydlig kokossmak. Laktosfri och 100 procent växtbaserad. Att glassen är gjord på en bas av kokosmjölk gör att fettet är mer lättupptagligt än mejerifettet i vanlig glass.
Pris: 49,90 kr

 

AV: Vivvi Alström

LÄS MER:

Veckans läckra middagsrecept från MåBra

MåBra:s veckomeny ger dig inspiration i köket.
Ät sunt och gott hela veckan! Med MåBras slanka veckomeny får du sju läckra smalrecept – så att du kan äta en god och nyttig middag varje dag.
Läs mer: Veckans läckra middagsrecept från MåBra

 

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…