Annons

Annons

MåBra-läsarna: Vi skäms över våra magar


Magen - en kroppsdel få är stolta över.

Magen - en kroppsdel som få är stolta över.

Förra veckan frågade vi er läsare om vad ni tycker om era magar. Resultatet visar att hela 80 procent av er är missnöjda – och att ni helst vill dölja magen under en bylsig tröja. Bara fyra procent av er är helstolta över magen. Men det ska vi ändra på. Här är fyra superövningar för magen – annars lovar vi att du kommer långt med en bra hållning och ett leende på läpparna! 

Annons

Magövningar med platt-effekt:

SitupsSitups

Bra för: starkare magmuskler

Så gör du rörelsen: Ligg på rygg med böjda ben och sträck fram armarna. Dra in naveln lätt och rulla upp överkroppen medan du låter händerna glida längs låren. Stanna när handlederna är vid knäna – eller så högt upp du kan komma – sänk kontrollerat och vänd uppåt igen innan huvudet når golvet.
BenfällningBenfällning åt sidan

Bra för: de sneda magmusklerna, stabiliteten

Så gör du rörelsen: Ligg på rygg och låt armarna vila på golvet. Sträck benen mot taket med böjda knän. Dra in naveln lätt och fäll båda benen åt vardera hållet med kontroll. Höften lyfts upp och följer med i rörelsen. Sträck knäna för ett tuffare utförande.
EnbensstäckEnbenssträck

Bra för: stabiliteten och plattare mage

Så gör du rörelsen: Ligg på rygg, böj upp båda knäna mot bröstet och dra in naveln lätt. Greppa vänster knä med vänster hand, sträck höger ben ovanför golvet. Ju närmare golvet benet hamnar desto tuffare utförande. Dra tillbaka benet och upprepa med den andra sidan. Arbeta växelvis.
PlankanGående planka

Bra för: stabiliteten och plattare mage

Så gör du rörelsen: Stå i position för armhävning med händerna och tårna i golvet. Ryggen är i neutral position, sätet i linje med resten av kroppen. Spänn de djupa magmusklerna. Gå in ett steg med höger fot, därefter med vänster fot. Ryggen är kvar i neutral position. Kliv tillbaka med höger respektive vänster fot. Gå in och ut 3–4 gånger och byt därefter så du går först in med vänster fot.


Läs mer: Ge inte upp hoppet om en platt mage: http://mabra.com/ge-inte-upp-hoppet-om-en-platt-mage/


Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…