Annons

Annons

4 snabba genvägar till nytändning i sexlivet

 Svettlukt och rätt färg på tröjan kan tydligen få oanade konsekvenser. Här är några oväntade tips som får lusten att glöda igen!

Att väcka en slumrande sexlust är inte så svårt. Här är några enkla tips!

Gör februari till en lite hetare månad. Snart står alla hjärtans dag för dörren, och det är hög tid att damma av vardagsromantiken. Att hitta tillbaka till nerverna ni hade som nykära kanske inte är så svårt. Här är några snabba genvägar!

Bli rädda tillsammans

När vi blir skrämda frigörs mängder av adrenalin i kroppen. Och med den kemiska cocktailen i blodet tycker vi också att det motsatta könet blir mer attraktivt. Det visar en studie publicerad i Archives of Sexual Behavior. De vågade kan utmana skräcktröskeln med ett gemensamt bungy jump, men en klassisk rysare i DVD-spelaren duger lika gott.

Skåla – med rätt innehåll i glaset!

Skumpa i all ära, men ska middagen få romantiska följder vinner ni på rött vin i glasen. Kvinnor som dricker ett mindre glas rödvin dagligen har nämligen starkare sexlust jämfört med kvinnor som dricker annan typ av alkohol.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Forskarna tror att det är vinets polyfenoler, antioxidanter kända för att öka blodgenomströmningen, som ligger bakom effekten, skriver The Journal of Sexual Medicine.

Men håll dig till ett glas, eftersom alkohol i större mängder påverkar lusten till sex negativt.

Be honom bära rött

Enligt en studie vid Rochester University kan ett rött plagg sätta igång lustkänslorna. Forskarna tror att den röda färgen omedvetet associeras till makt och status, något som i sin tur kopplas till sex och passion.

Hitta passionen – i tvättkorgen

Lukten av en svettig t-shirt kan vara allt som behövs för att din libido ska vakna till liv. Kvinnor som fick sniffa på sin partners använda träningskläder utsöndrade en större mängd av stresshormonet kortisol, något som i sin tur är kopplat till vår sexlust. Det skriver The Journal of Neuroscience.

Att träna tillsammans kan också sätta igång lustkänslorna, om inte annat så kan en gemensam dusch efter träningspasset göra sitt till.

Källa: Health.com

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…