Annons

Annons

Lika barn leka bäst: Recept på livslång kärlek

Liknar du och din partner varandra? Grattis, det är en av faktorerna som ökar livslängden på er relation!


Finns det ett recept på livslång kärlek? Givetvis inte, men forskare har identifierat några av de ingredienser som ökar sannolikheten att ni lever lyckliga i alla era dagar.

Kaka söker maka

Det är färska studier från University of California som visar att vi helst söker en partner vars utseende är kompatibelt med vårt eget. Vi tycker helt enkelt om personer som påminner om oss själva!

Annons

I ett test fick deltagarna se fotografier på möjliga partners. I de fall där deras eget ansikte retuscherats in i bilden fick kandidaten ett högre betyg.

Kaka söker maka. Ju fler gemensamma nämnare, desto större chans att er kärlek varar livet ut.

Kaka söker maka. Ju fler gemensamma nämnare, desto större chans att er kärlek varar livet ut.

Relationer till föräldrarna

Det finns flera undersökningar som visar att en kvinna med goda relationer till sin pappa föredrar en man som påminner om hennes far. Liknande samband finns mellan män och deras mödrar. Vi föredrar alltså partners som ger oss förutsättningar att skapa en kopia av den miljö vi själva vuxit upp i.

Liknande utbildning

En annan viktig faktor är utbildning. Har ni samma typ av studier bakom er ökar också chansen att relationen varar livet ut. Ni delar inte bara akademiska poäng, ni har sannolikt likvärdiga inkomster också, vilket skapar större chanser att förhållandet blir livslångt.

Samma bakgrund

Att ni har liknande bakgrund, uppväxt eller intressen spelar mycket stor roll. Det skapar livsstilsfaktorer som i sin tur bygger en starkare relation. Ni kanske lyssnar på samma musik, läser samma typ av litteratur eller har andra gemensamma intressen.

Ju fler gemensamma nämnare, desto större blir sannolikheten att er kärlek klarar sig oskadd genom livet, är forskarnas slutsats.

Källa: Female First
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons



Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…