Annons

Annons

Light-alternativen som du ska undvika

Light-glass kan innehålla lika mycket kalorier som vanlig glass.

Det är lätt att luras av produkter med lägre fett- eller sockerinenhåll. Men faktum är att det många gånger finns alternativ som är betydligt bättre än dessa light-varianter. Här är fem produkter som du ska undvika – och vilka som är att föredra.

1. Salta pinnar

De har lägre fetthalt än många andra snacks, men innehåller en hel del salt – och vetmjöl för dig som vill ha ett lägre GI-värde. Här kan du läsa MåBra:s test av lightsnacks och se vad som är att föredra framför salta pinnarna.

2. Light-glass

Låt dig inte luras av förpackningen, viss light-glass innehåller nämligen fler kalorier än vanlig glass. Så håll koll på innehållsförteckningen. Häägen-Dazs lowfat frozen yogurt innehåller till exempel fler kalorier än GB:s vanliga vaniljgräddglass. Tips: Gör din egen glass genom att blanda yoghurt med frusna bär.

3. Light-läsk

Light-läsken innehåller inget socker men sötningsmedel som ändå väcker ett sötsug. Drick i stället mineralvatten med lite frukt eller bär i.

4. Fettsnåla såser och dressingar

Dressingar och såser som har lägre fettinnehåll innehåller ofta lika mycket socker – och därför mycket kalorier. Satsa på oljebaserade dressingar i stället, eller gör din egen med gräddfil och örter exempelvis.

5. Vitaminvatten

De innehåller vitaminer, men även en hel del socker och kalorier. Gör ditt eget vitaminvatten med ett par klyftor lime eller citron i stället.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Källa: Prevention

Av Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…