Annons

Annons

Leila Lindholm: Det här gör mig lycklig!

Alla har vi stunder då vi känner ogrumlad lycka. Här berättar kocken och kokboksförfattaren Leila Lindholm om när hon mår som bäst.

Namn: Leila Lindholm, 37

Yrke: Kock, kokboksförfattare, programledare och designer

Familj: Maken Mårten och sonen Walter, 3 år

Bor i: Hus i Sörmland

Aktuell: Med egna märket och nätbutiken Leila’s general store

Annons

 

Min lycka är…

 

…härliga smakupplevelser

För mig är det livskvalitet att laga och äta bra mat. Jag blir lycklig av god mat, jag känner att jag lever. Min egen matlagning är enkel, jag gillar inte att krångla till det. En rimmad lax med dillstuvad potatis kan ju vara helt underbar, det behöver inte vara svårare än så. Sen får jag hålla i gång med PT, ta löprundor eller promenader – den balansen är ju viktig när man älskar mat.

…att gå in i skaparbubblan

För mig är det jätteviktigt att få vara kreativ. Jag vill syssla med saker som ger mig energi, något jag brinner för. Bränsle ger ju bränsle. Just nu designar jag köksprylar i emalj och ritar mönster till tyger. Inspirationen är vintage 1910–20-tal. Jag går verkligen i gång på att sitta och skapa, fundera, fixa med detaljer. När det är som mest att göra går jag in i en bubbla.

…. min egen trädgårdsterapi

Nu har vi äntligen en egen stor trädgård och jag älskar den! Vi har äppelträd, rosor, syren, hortensior och riddarsporre och ett växthus i trä. Trädgårdsarbete är som terapi för mig, vad jag än gör från att rensa ogräs till att plantera. Min man gör de tråkiga måstena som att klippa gräset och jag ägnar mig åt ”det kosmetiska”.

… att koppla av med familjen

Jag blir lycklig av min familj, min man och min son Walter som är tre år. Att vara med dem gör att jag lätt kan stänga av jobbet. Nu har vi flyttat från stan till ett litet pittoreskt samhälle. Vi är mest hemma när vi är lediga; bakar, lägger pussel, leker, åker båt och tar promenader. Familjen är livsviktig, vi har så mysigt tillsammans. Med dem kan jag slappna av helt och bara vara.

… lustfyllda tårtbak

För mig är det viktigt att ha något gott nybakat när det kommer gäster, att baka till andra är bland det bästa jag vet och det är ju så uppskattat. Här är jag också ganska okomplicerad: Jag bakar enkla saker som bullar och tårtor, men testar också nya recept. Bakning är lustfyllt och avkopplande och att göra det tillsammans med min son är underbart.

 

Psst! I vår hyllade specialtidning MåBra personlig utveckling berättar fler kända svenskar om sina lyckorecept!

 

 

AV: Anne Haavisto
FOTO: Wolfgang Kleinschmidt

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…