Annons

Annons

LCHQ – så funkar den nya LCHF-dieten!

LCHQ är ”lillasyster” till LCHF. Så här funkar dieten!

Kyckling och grönsaker är bra LCHQ-mat.

Dieten LCHF har tagit världen med stormsteg. Nu kommer LCHQ, som står för ”Low Carb, High Quality” – och är, precis som LCHF, en lågkolhydratdiet med högt proteinintag.

Annons

Men till skillnad från LCHF förespråkar man försiktighet när det kommer till hur mycket fett man äter, och fokuserar i stället på kvaliteten på den mat man stoppar i sig.

LCHQ har vuxit sig så stor att till och med den välkände näringsfysiologen Fredrik Paulún skrivit boken ”LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet” om den. Så här skriver han:

”LCHQ är en en modernare och mer uppdaterad version av LCHF. Den ger dig få men hälsosamma kolhydrater, rätt mängd av det fett som också bränner fett, bygger muskler, minskar inflammationer i kroppen och håller dig frisk. LCHQ är den ultimata kombinationen av kost och träning – baserat på de senaste vetenskapliga rönen – och är därmed betydligt sundare och mer mångsidig än andra dieter. Med LCHQ får du garanterat i dig alla näringsämnen du behöver. Att du sedan förmodligen tappar några kilon på vägen är bara en bonus.”

Vad ska man då äta om man följer LCHQ-dieten? Bra mat är exempelvis grönsaker, rotfrukter, nötter, frön, kyckling, fisk, skaldjur ägg och magra köttprodukter. Du får även äta frukt, bär, bulgur och quinoa i små mängder.

Däremot ska du undvika sockerrika produkter som glass, läsk och godis, raffinerade kolhydrater som vitt ris och pasta samt feta charkuterier som bacon och korv.

Vill du veta mer om LCHQ? Här finns massor av information och recept!

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons



Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…