Annons

Annons

Läsarfråga: ”Varför har jag slutat gå ner i vikt?”

Jenny undrar varför hon inte lyckas gå ner de sista 5 kilona.

24-åriga Jenny tappade 7 kilo, sen tog det stopp. Viktcoachen Marie Tegnér förklarar var problemet kan ligga.

FRÅGA:

Jag är en kvinna på 24 år och har sedan september förra året gått ner 7 kilo genom att räkna kalorier i appen MyFitnessPal. Jag gick ner relativt fort, men efter dessa 7 kilon stannade det av någon gång i december. Jag tränade inget under tiden, men gick ändå ner bra. Mitt kaloriintag låg (och ligger) på runt 1200 kcal/dag och det har inte känts jobbigt.

Annons

Nu funderar jag på vad jag behöver göra för att komma vidare och pusha kroppen till att gå ner de sista 5 kilona som jag vill gå ner. Behöver jag äta mer nu? Eller ännu mindre? Varför slutar man gå ner i vikt? Jag har nu börjat träna på gym igen och hoppas på bättre resultat. Otroligt tacksam för svar då det känns så svårt och hopplöst..

Jenny

 

SVAR:

Jag skulle vilja veta hur lång du är och vad du väger för att svara bättre. Ditt energiintag låter lågt, men>>Läs hela inlägget här!

 

LÄS MER:

 

 

Viktcoachen: Så blir du motiverad att träna

Motivationen är duktig på att gömma sig. Marie Tegnér hjälper dig att hitta den!

Hur ska du göra för att bli av med extrakilona och hitta träningsglöden? MåBra:s expert ger sina bästa motivationstips!
Läs mer: Så blir du motiverad att träna

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…