Annons

Annons

Läsarfråga: ”Varför är jag alltid sugen på mer mat?”

Mätt, men ändå sugen. Så beskriver en MåBra-läsare sitt matproblem.

MåBra-läsaren Malena, 40, blir alltid sugen på en andra portion mat – trots att hon egentligen är mätt. Så här svarar vår viktcoach Marie Tegnér!

Fråga:

Jag är en 40-årig tjej som väger 63 kg och är 167 cm lång. Jag tränar 3–4 gånger i veckan på gym och går dagliga promenader med hunden. Mitt problem är att jag alltid är sugen på mer mat efter måltiderna.

Annons

Jag äter bra mat med ägg och knäckebröd till frukost, lagad varierad mat till lunch och middag. Det är bara det att jag verkligen får stålsätta mig när jag sitter vid matbordet, för just då känns det som att jag skulle kunna äta minst lika mycket till. Vad kan jag göra för att känna mig ”nöjd”? Jag känner mig mätt, men suget finns alltid kvar. …

Malena

 

Svar:

Det du beskriver är ett ganska vanligt fenomen och för att komma till rätta med problemet>>Läs hela svaret här!

Har du en fråga till vår viktcoach Marie Tegnér? Ställ den här.

Läs andra viktfrågor och svar här!

 

LÄS MER:

Hungrig hela tiden? Kostexperterna ger sina bästa tips!

5-2-hungrig

Äter du regelbundet, men upplever att magen ändå ständigt kurrar? Då ska du läsa det här!
Läs mer: Hungrig hela tiden? Kostexperterna ger sina bästa tips!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…