Annons

Annons

Läsarfråga: Ska jag aldrig mer få uppleva passion?

Det är nytt och det pirrar, är häftigt och framförallt – hett och passionerat. Men med åren är det inte ovanligt att passionen faller bort. Vad ska man göra då?


Fråga: Jag är 45 år och har varit gift i 19 år. Allt är bra – om det inte vore för min längtan efter passion. Det är sorgligt att aldrig mer få uppleva detta häftiga. Visst har vi ett samliv, men det är sömnigt. Samtidigt har vi det tryggt och trevligt ihop…
/Fia

Annons

Svar: Åh, alla längre monogama relationers dilemma! Jag tror att det är få par som känner att det spritter i kroppen efter 19 år.

Gilla MåBra på Facebook

Jag tänker två saker: Den ena är lite tråkig och handlar om huruvida gräset är grönare på andra sidan. Vilka fördelar finns med att leva med någon länge? Vad får du ut av tryggheten och samhörigheten? Vilka är nackdelarna? Tydliggör dem för dig själv. Hur skulle det bli om du lämnade din man? Du skulle säkert hitta passion. Men vad blir kostnaderna? Är det värt det?

Tyvärr finns inget All Inclusive-koncept i livet: Man måste acceptera att allt inte kan finnas samtidigt.

Det andra jag tänker är: Om du kan acceptera att det inte blir som när ni var nyförälskade, men i alla fall roligare än nu, så har ni alla möjligheter att skaka liv i ert förhållande. Avsätt tid och prata om vad som känns tråkigt, ta det på allvar. Kom med idéer på vad som skulle kunna göra relationen lite mer spännande. Båda behöver ta ansvar och vara ärliga. Öka närheten. Avsätt tid för småprat. Ha sex på ett oväntat ställe. Turas om att ta initiativ till aktiviteter.

Det kanske inte känns så motiverande inledningsvis. Men om man börjar bete sig som om man var lite mer kär så brukar känslan följa efter. Jag har inget svar till dig angående rätt eller fel. Kanske blir du inte lycklig av enbart trygghet, det räcker inte för alla. Men det kan som sagt vara bra att utforska möjligheterna innan man fattar större beslut.

/Anna

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…