Annons

Annons

Lärarens lista får nätet att jubla: ”Det är hemma man lär barnen”

Lärarens lista får nätet att jubla:
”Det är också hemma man lär dem att vara hederliga, inte ljuga, komma i tid, vara flitiga, vara solidariska och att respektera sina vänner, de som är äldre och alla lärare."

En portugisisk skolaffisch har fått spridning i Sverige tack vare sitt kloka budskap. Det var den pensionerade läraren Paulo Gandra som översatte lappen till svenska efter att han sett den på en skola i Portugal.

Annons

Lappen uppmanar föräldrarna att lära sina barn att uppföra sig och Paulo Gandras inlägg har i skrivande stund delats över 33 000 gånger – och internet jublar.

Läs också: Psykologen: Barn behöver färre aktiviteter och mer fritid!

På affischen listas fem punkter som alla uppmanar föräldrar att ta ansvar för sina barns uppfostran och inte förvänta sig att skolan tar hand om den biten.

– Det är inte skolan som ska uppfostra barnen, även om skolan ska komplettera uppfostran barnen får hemifrån, säger Paulo Gandra om lappens budskap till Svenska Dagbladet.

Paulo Gandra berättar för Svenska Dagbladet att han anser att både Portugal och Sverige har stora problem med skolan. Han tror att det stora intresset för hans inlägg bottnar i att flera känner sig missnöjda med skolan i Sverige.

Läs affischens fem punkter nedan:

 

När ska barn sova? Forskarna har svaret

nar-ska-barn-sova

Läs också: När ska barn sova? Forskarna har svaret

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…