Annons

Annons

Lär dig avslöja lögnaren på bar gärning

Personer som ljuger medvetet kan också kontrollera sitt kroppsspråk för att dölja att de inte talar sanning. Men även den skickligaste av lögnhalsar kan begå misstag, så här tar du en lögnare på bar gärning.

Annons

Med enkla knep kan du avslöja lögnhalsen direkt.

Det är händerna och ansiktet som är mest talande när en person försöker ljuga. Lyssna givetvis på den talade kommunikationen, men glöm inte att fokusera på personens kroppsspråk.

När vi blir nervösa eller stressade ändras vårt beteende omedvetet. Kan du se skillnad på vad som sägs med munnen och vad kroppen berättar, kan du enkelt se när en person försöker dölja någonting för dig.

Kroppsspråk

Att klia sig på näsan, som Bill Clinton när han intygade sin oskuld i Lewinsky-affären, kan betyda att det faktiskt kliar på näsan. Men sker rörelsen om och om igen kan du med rätt börja bli misstänksam.

Var generellt uppmärksam på en plötslig förändring i kroppsspråket.

Ögonen

Samma sak gäller blickens fäste. Börjar personen flacka med blicken, eller helt plötsligt titta konsekvent åt ett annat håll kan det betyda att det ligger en hund begraven.

Detaljerade svar

Om du konfronterar någon som du tror ljuger med en fråga har lögnaren en tendens att komma med långa utläggningar till svar. Ett kort och koncist svar är alltså mer trovärdigt.

Källa: Tidningen Chef

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…