Annons

Annons

Laila gick upp 35 kilo under graviditeten – så gick hon ner igen

Laila gick upp 35 kilo under graviditeten – så gick hon ner igen

Laila Högfeldt gick upp sammanlagt 70 kilo under sina två graviditeter!

Här berättar MåBra:s bloggare Laila Högfeldt om viktuppgången hon genomgick under båda sina graviditeter – och hur hon lyckades tappa vikten igen.

När Laila Högfeldt var 20 år fick hon två chocker. En glad – när hon blev gravid med sitt första barn. En inte fullt så glad – när hon började gå upp i vikt. Kilon lades till kilon och hon kände inte igen sig själv.

Annons

Till slut vägrade hon att gå upp på vågen när hon besökte barnmorskan, eftersom det fick henne att må så dåligt.

– Det är svårt när kroppen förändras och blir jättestor. Jag kom ihåg att jag grät jättemycket.

Gilla MåBra på Facebook

Läs också: 10 viktfällor som hindrar att du går ner i vikt

– Dessutom samlade jag på mig massor av vatten, så mot slutet kom jag inte i några skor utan var tvungen att gå i flipflops hela tiden.

När sonen William kommit till världen vägde hon fortfarande 90 kilo till sina 166 cm – och var fast besluten att få tillbaka sin vanliga vikt på 55 kg. Laila poängterar att det inte var svårt att gå ner alla 35 kilona: Mycket var vätska som försvann ganska snabbt efter förlossningen.

Men resten kämpade hon med.

– Jag promenerade en mil i ur och skur under två månader. Varje morgon tog jag på mig träningskläder, lade William i vagnen och gick så snabbt som möjligt – för att få det avklarat.

Samtidigt satsade hon på att äta nyttigt och lätt i veckorna, mycket grönsaker, lax och kyckling. Till frukost åt hon kvarg och bär, eller gröt. Och framför allt – inget fikabröd!

– Jag ville inte fastna i fikaträsket, utan valde alltid frukt när jag fikade med mina kompisar.

Läs också: Kalle Moraeus gick ner i vikt med Montignac-metod

På lördagarna unnade hon sig att äta precis vad hon ville: Smörgås till frukost, köttbullar och potatismos till lunch – och lördagsgodis!

– Jag fick min dos på lördagarna och då stod jag mig hela veckan. Om jag blev godissugen på torsdagen visste jag att det bara var två dagar kvar till jag kunde unna mig något sött – om det handlat om ett halvår kanske jag hade trillat dit.

Den enda helgen hon testade att inte unna sig gott var en katastrof.

– Utan helgstämning kändes det som om livet inte var värt att leva, säger hon och skrattar åt sin drastiska formulering.

Efter ett halvår var hon tillbaka i en mer vanlig vikt, men det tog ytterligare sex månader att gå ner de sista tio kilona. Och när hon fick sitt andra barn för två år sedan, upprepades allt igen.

Läs också: Gravid och vill gå ner i vikt? Så ska du tänka

– Men då visste jag ju vad som väntade, säger hon.

Sedan dess satsar Laila på sin metod; nyttiga veckor – njuta på helgerna, fullt ut.

– Jag har ganska lätt att gå upp i vikt och bli vätskefylld – samtidigt vill jag kunna unna mig. Jag älskar ju mat.

Hon experimenterar också mycket med bakning, för att ha något gott till fikat under nyttiga veckorna. Till exempel byter hon ut socker mot stevia och smör mot kokosgrädde – och recepten på bakverken lägger hon sedan ut på sin blogg. Där vill hon sprida sina tips och hjälpa andra att må bra.

Och det handlar om så mycket mer än om matvanor: om pepp och inspiration till ett härligt liv – där vikt egentligen inte är så viktigt.

– Att jag ville gå ner i vikt berodde på att jag inte kände mig bekväm i min kropp. Om jag vägt 70 kilo och varit nöjd hade jag inte behövt göra det, säger Laila.

Lär mer på Lailas blogg här!

Foto: Privat

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…