Annons

Annons

Kvinnor kommer över separationer snabbare än män

Kvinnor mår sämre än män efter en separation – men männen tar längre tid på sig att komma över uppbrottet, visar en ny studie.

En separation är smärtsam för båda parter, men en ny studie från Binghamtom University i New York visar att det finns skillnader i hur män och kvinnor mår efter ett uppbrott.

Kvinnor tenderar att uppleva en djupare såväl fysisk som känslomässig smärta efter en separation, men de hämtar sig snabbare än männen. Männen mår inte riktigt lika dåligt efter att en relation tagit slut, men de portionerar istället ut sin smärta över en längre tidsperiod och tar längre tid på sig att komma över uppbrottet.

Annons

Forskarna tror att det finns en evolutionär förklaring. Kvinnor investerar mer i en kärleksrelation, eftersom den kan resultera i en graviditet, och väljer en partner mer omsorgsfullt. Därför känns smärtan mer intensiv efter ett uppbrott. Men när de inser att det är dags att gå vidare hämtar sig kvinnor snabbare.

För män, å andra sidan, kan det dröja längre tid innan det ”sjunker in” att relationen tagit slut och att de återigen måste gå ut på jakt efter någon som kan ersätta det de har förlorat.

Studien visar också att brist på kommunikation är den vanligaste anledningen till ett uppbrott och att det oftare är kvinnan än mannen som gör slut.

 

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

 

”Jag känner mig oälskad efter separationen”

En separation är inte enkel för någon. (Bild: Thinkstock)

Att bli lämnad för en annan kvinna eller man kan ge självkänslan en rejäl törn. Hur kommer man tillbaka?, undrar en MåBra-läsare.
Läs mer: ”Jag känner mig oälskad efter separationen”

 

”Jag blev lämnad – och fick ett lyckligare liv!”

Karin Isberg

Karin Isberg blev lyckligare efter att hennes man lämnat henne.
Läs mer: ”Jag blev lämnad – och fick ett lyckligare liv”

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…