Annons

Annons

Kvinnor är bättre än män på att göra flera saker samtidigt

Det här kanske du har haft på känn länge, men nu är det bevisat. Av vetenskapen.


Många bollar i luften, en hel del järn i elden – och så en tvättmaskin igång samtidigt. Känner du igen dig? Sannolikt om du är en kvinna, för vi är betydligt bättre än män på att göra saker samtidigt. I alla fall om man ska tro forskare vid universitetet i Glasgow.

Annons

Där testade man den välkända teorin om att kvinnor har bättre simultanförmåga än män, både i labmiljö och ute i verkliga livet.

Först lät man 120 män och lika många kvinnor testa hur snabbt de kunde växla mellan två enklare uppgifter som utfördes på dator. Sedan mättes hur reaktionstiden förändrades om testpersonerna skulle utföra en eller fler uppgifter samtidigt.

Båda könen reagerade långsammare när de fick fler uppgifter att göra, men männens reaktionshastighet sjönk betydligt mer än kvinnornas.

Vardagstestet gick ut på att hitta ett försvunnet föremål, lösa några enklare matematiktal samt hitta till en resturang via en karta. Där kammande kvinnorna återigen hem segern genom att ha bättre strategier för att lösa sina uppgifter.

–  Kvinnornas var överlägsna männen när det gällde att planera och överblicka situationen, säger professor Keith Laws som ledde studien.

Källa: Daily Mail

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…