Annons

Annons

Kroppsdelen många glömmer bort att träna – trots att den är SÅ viktig

Vi tränar våra armar, våra ben, vår mage och låter hjärtat jobba med hjälp av konditionsträning. Men det finns en central kroppsdel som många av oss glömmer bort att träna, trots att den är så viktig. Vet du vilken det är?

De flesta av oss försöker att träna mångsidigt och vill träna både kondition och styrketräning. (Om du inte gör det så bör du läsa denna artikel som beskriver varför det är så viktigt att vi inte bara tränar kondition utan även styrketräning.) Men det finns en kroppsdel som många av oss inte tänker på att vi ska träna – trots att den är en av de viktigaste på vår kropp.

Annons

Det är våra höfter. När vi glömmer bort att träna våra höfter blir de svaga, stela och rör sig varken som de ska eller hjälper till att belasta musklerna runtomkring. Det i sin tur leder till att vi ofta får problem i rygg, knän och bäckenbotten.

Läs också: Träna dig starkare och slankare – på bara 6 veckor!

När vi däremot tränar våra höfter hjälper de oss att gå och springa utan att vi skadar oss, vi håller balansen och generellt kan man säga att de förbättrar alla våra rörelser.

 

Så här kan du träna dina höfter:

1. Knälyft

Så här gör du: Lägg dig ner på sidan och ha knäna böjda i 90 graders vinkel. Ha fötterna ihop. Ta ett gummiband och vira det runt bägge benen ovanför knäna. Lyft det övre knäet långsamt upp medan foten är kvar på golvet. Gör så många repetitioner du orkar på varje sida och upprepa tre gånger.

2. Höftlyft

Så här gör du: Lägg dig ner på rygg med böjda ben. Hälarna ska vara i golvet och likaså din svank. Lyft höfterna så högt du kan samtidigt som du spänner rumpan. Sänk höfterna halvvägs ned och lyft sedan igen. Gör så många repetitioner du orkar och upprepa tre gånger. Om det är för lätt kan du ta en viktplatta eller en hävstång över höfterna för att öka belastningen.

Läs också: 7 enkla övningar med maxad förbränning

3. Kobran

Så här gör du: Lägg dig ner på mage med benen ihop och fotsulorna uppåt. Placera dina händer i golvet rakt under dina axlar och håll armbågarna så nära kroppen du kan. Pressa sedan ner höfter, lår och fötter i golvet samtidigt som du spänner rumpa och lår. Lyft sedan långsamt upp överkroppen från golvet. Stå kvar så länge du orkar och upprepa 4-5 gånger.

Källa: Women’s Health/iForm

Foto: IBL

 

Här är bästa träningen för din kroppsform!

Träna rätt för din kroppsform!

Läs också: Här är bästa träningen för din kroppsform!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…