Annons

Annons

Så kan vattenmelon göra dig smalare och friskare

Gott, läskande - och rena hälsobomben. Ett par sjyssta meloner kan faktiskt göra underverk för figuren!

Precis som färgstarka tomater indikerar vattenmelonens röda färg att frukten är full med lykopen. Denna kraftfulla antioxidant är känd för att skydda mot hjärt-kärlsjukdom och cancer.

Innanför skalet gömmer sig också aminosyror som i kroppen omvandlas till arginin, en process som boostar immunförsvaret och hjärthälsan. Arginin sägs också ha en potenshöjande effekt, och är vanligt förekommande i potenshöjande medel.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

I en studie där överviktiga möss fick arginin som komplement till kosten syntes aminosyrans effekt tydligt. Efter tre månader hade de möss som ätit av tillskottet minskat sitt kroppsfett  med hela 64 procent, jämfört med de möss som enbart åt vanlig mat.

Forskarna menar att arginin påskyndar förbränningen av både fett och socker – samtidigt som det hjälper kroppen att bygga muskler. Och en kropp med större muskelmassa gör automatiskt av med fler kalorier. Att äta melon kan med andra ord ge en positiv spiraleffekt för såväl viktnedgång som den allmänna hälsan.

Den saftiga melonen är dessutom ett utmärkt exempel på mat med hög vätskehalt. Ju högre andel vatten ett livsmedel har, desto effektivare blir mättnadskänslan.

Läs mer om maten som mättar bäst per kalori här

Att njuta av melonen som den är, i en mättande smoothie eller tillsammans med salt parmaskinka är bara några av de tips du hittar i vår receptbank. Klicka här för att se alla våra sunda recept med just melon!

Källor: Paulun.se, Wikipedia

Nytt: Därför ska du äta skalet på vattenmelonen

Ät skalet på vattenmelonen!

Har du missat den nyttigaste delen av melonen hela tiden? Senaste trenden är nämligen att sätta tänderna även i skalet, här berättar vi varför: läs mer här!
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…