Annons

Annons

Kokosfett kan göra dig smalare

Kokosfett är så mycket mer än ingredienser till julbakets ischoklad. Läs mer om den håriga nötens alla fördelar – och om dess fett som faktiskt kan hjälpa dig gå ner i vikt!

Fett från kokosnöten går snabbare till förbränning och gör dig mättare fortare.

Kokosfett är till stora delar uppbyggt av korta och mellanlånga mättade fetter. Dessa är mer vattenlösliga de långa fettsyror som är basen i det fett som lagras i din kropp.

Annons

Det innebär att kokosfett har mycket liten förmåga att lagras som fett. Istället använder kroppen det till förbränning direkt. Den här typen av fett beskrivs ofta som ett mellanting mellan kolhydrater och fett av den anledningen.

Gilla MåBra på Facebook

Kokos mättar också bra i förhållande till antalet kalorier. En bakomliggande orsak är kokosfettet går direkt till levern för förbränning, det ökar temperaturen i kroppen och minskar därför aptiten. Vi blir helt enkelt mättare snabbare.

Kokosfett är precis som alla fetter ett energirikt livsmedel – som självklart kan göra att du går upp i vikt om du äter för mycket. Men fett från kokosnöten innehåller cirka fem procent färre kalorier än andra fettkällor, något som gör stor skillnad om du ersätter lite av olivoljan och smöret varje dag.

Mat med kokosfett ger dig också laurinsyra, som har antibakteriella egenskaper och höjer det goda kolesterolet. Det ger ett naturligt skydd mot hjärt- kärlsjukdom, infektioner och även depressioner.

Källa: Paulun.se

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…