Annons

Annons

Kalle Moraeus imponerande viktresa: ”Det enklaste i världen”

Folkmusikern och programledaren Kalle Moraeus har gått ner 15 kilo sedan februari. Målet är att tappa lika mycket till innan året är slut. "Bestämmer man sig blir det så. Inga kolhydrater, långa sjok utan en droppe alkohol", säger han om sin viktresa till Expressen.


Kalle Moraeus har haft det tufft den senaste tiden. Först blev det klart att han petas som programledare för ”Så ska det låta”, sedan förlorade han körkortet efter en fotkörning och nyligen berättade han att SVT beslutat att lägga ner hans program ”Moraeus med mera”.

Annons

Men samtidigt har han uppnått andra mål i livet. Kalle Moraeus har tidigare berättat att han har ett stort intresse för mat och hälsa, och de senaste månaderna har han lyckats genomföra en imponerande resa för sitt eget välmående.

Läs också: Leif GW Perssons har gått ner i vikt!

– Just den här vintern har jag åkt jättemycket skidor. Nu har jag inte tränat sedan i påskas, då blev jag ordentligt snuvig. Jag var sjuk hela januari också. Hade jag varit frisk hade jag kommit över 50 mil på skidor i år, men jag kunde inte börja åka förrän 2 februari. Fet och jäklig var jag. Jag har tappat 15 kilo sedan dess! säger han till Expressen.

Kalle Moraeus på Björn Skifs 70-årsfest på Cirkus i Stockholm, i april i år. Bild: Ola Axman/IBL Bildbyrå

”En fruktansvärd stress”

Enligt Kalle Moraeus är det en fast beslutsamhet som nu har gett resultat. Trots att han haft en inflammerad axel som satt käppar i hjulet, har har lyckats ta sig halvvägs mot sitt mål – att gå ner 30 kilo det här året.

Läs också: Tappa 6 kilo med MåBra – komplett program!

– Bestämmer man sig blir det så. Inga kolhydrater, långa sjok utan en droppe alkohol. Jag har hållit reda på hur mycket och vad jag har käkat. I julas var jag nästan ”all time high” i mitt liv och jag mådde väldigt, väldigt dåligt av det. Jag hade en fruktansvärd stress i höst, trasigt på många vis och saker som hände som jag absolut inte kan prata om för det drabbar en annan människa, yrkesrelaterat, men det gjorde att jag tappade styren över mat och vällevnad, säger han till Expressen.

Rädd för diabetes

Till tidningen säger han att det bara var en tidsfråga, att han förr eller senare skulle bli tvungen att gå ner i vikt. Och efter att beslutet väl var fattat, har det gått som en dans. Han följer Montignac-metoden som i stora drag går ut på att undvika kolhydrater.

Läs också: Rasa i vikt med nya 17-dagarsdieten!

– Det var det enklaste i världen när jag hade bestämt mig. Är man överviktig och man och har den där kulmagefetman som jag har så är det inte frågan om om utan när man får diabetes. Det ska bort bara, jag vill vara en frisk och sund människa, säger Kalle Moraeus som avslöjar att hans största last är god mat – ”alltifrån piggvar och löjrom till stuvade makaroner och falukorv”.

I sommar spelar Kalle Moraeus in den sista säsongen av ”Moraeus med mera”. Man han återkommer gärna till tv-rutan i framtiden – kanske med ett matprogram. Bild: IBL Bildbyrå

Vill gärna vara programledare igen

Trots vissa bakslag i karriären på sista tiden, ser Kalle Moraeus ljust på framtiden. Den 14 juli leder han sändningarna från Victoriadagen och han hoppas på att någon gång kunna ge ut ett tredje soloalbum. I framtiden kan han också tänka sig att vara programledare igen – kanske för ett matprogram.

– Jo, det hade varit väldigt kul. Det lagas så mycket mat i tv och skrivs så mycket böcker, man behöver någon krok att hänga upp det på och det har jag ju många av, säger han till Expressen.

 

Räkna ut ditt kaloribehov – Hur mycket behöver du äta?

Hur många kcal om dagen ska man äta?

Hur många kalorier om dagen ska man äta? få svaret här!

Läs också: Räkna ut ditt kaloribehov – Hur mycket behöver du äta?

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…