Annons

Annons

Jill Johnson: ”Jag jobbade som arrestvakt”

Jill Johnson:
Countrystjärnan Jill Johnson, 44, har många strängar på sin lyra. Bland annat har hon ett förflutet inom polisen. "Jag jobbade först på krogen och sedan gick jag ner till arresten och jobbade som arrestvakt", säger hon i veckans avsnitt av "Fest hos Bindefeld".

I veckans avsnitt av ”Fest hos Bindefeld” gästas festfixaren Micael Bindefeld av artisten Jill Johnson, journalisten och programledaren Kattis Ahlström samt skådespelaren Björn Kjellman. Vid sin sida har Bindefeld som vanligt parhästarna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam.

Annons

Jill Johnson. Bild: Kanal 5

Under middagen – som dukas på på ett bord fyllt av vackra blommor i blålila toner och vaser av is – avslöjar Jill Johnson att hon en gång i tiden faktiskt jobbade som vakt. Den kortvariga karriären tog fart när hon jobbade på en nattklubb hemma i Ängelholm.

Läs också: Jill Johnson om livet efter skilsmässan

– Jag var värdinna på en klubb. Jag hade sämre betalt än grabbarna och ingenting att säga till om. Allt jag fick säga var hej och välkommen. Men jag tog ändå leg på alla och det var inte alltid så trevligt, för alla fick inte komma in. För att göra en jättelång historia kort så ringde jag till ett befäl och frågade om det fanns någon liten ordningsvaktskurs att ta, säger hon i programmet.

Micael Bindefeld och Jill Johnson. Bild: Kanal 5

Och det fanns det, skulle det visa sig.

– Just då lade de ner häktet, vilket innebar att de behövde kvinnliga arrestvakter. Så jag jobbade först på krogen och sedan gick jag in i polishuset och jobbade som arrestvakt. Det var så det började.

”Skulle jobba ihjäl mig”

Jill Johnson separerade från sin man Håkan Werner i fjol, efter 20 år tillsammans. Så länge hennes barn går i skola tänker hon bo kvar i Borås, där familjen finns. Men tidigare i år berättade hon för Kvällsposten att hon också köpt ett hus i hemstaden Ängelholm dit hon vill flytta på sikt.

Läs också: Felix Herngren om kärleken till frun Clara

Jill Johnson och Håkan Werner. Bild: IBL Bildbyrå

Att som många av hennes artistkollegor bosätta sig i huvudstaden, verkar inte locka Jill Johnson. I ”Fest hos Bindefeld” undrar Pernilla Wahlgren om hon inte tycker att det är svårt att jobba som artist och samtidigt bo i en liten stad.

Läs också: Tommy Nilsson om nykterheten: ”Förändrade mitt liv”

– Nej. I allt vi pratar om är jag en person som diggar kontraster. Det händer för mig i kontrasterna. Jag tror på riktigt att jag skulle jobba ihjäl mig här uppe. Jag har ett väldigt behov av att vara vanlig emellanåt. Och här uppe är jag inte vanlig, jag tycker att jag blir någonting annat, säger Jill Johnson.

Får en oväntad fråga

I programmet får Jill Johnson också en smickrande, om än lite oväntad, fråga av Kattis Ahlström. Programledaren undrar om hon vill sjunga på hennes begravning.

Läs också: My Skarsgård: Cancern fick mig att dricka

– Att Kattis frågar om jag vill spela bluegrass på hennes begravning…Det kommer fram i en väldigt lättsam miljö, men man kan ju tänka att det är en rätt stor ära om jag ska vara lite allvarlig. Hon verkade ändå lite som om hon menade det. Det var skitroligt att höra.

”Fest hos Bindefeld” sänds torsdagar klockan 20.00 i Kanal 5.

 

Därför höll Jill Johnson separationen hemlig

Läs också: Därför höll Jill Johnson separationen hemlig

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…