Annons

Annons

Jag rekommenderar varmt denna kurs!

KBT_header

"Mindre stress - mer livskvalitet"

KerstinHellstromMåBra:s KBT-psykolog:

Tycker du att din vardag innehåller för mycket mycket stress och krav? Önskar du att det fanns någon metod som kunde hjälpa dig att hantera stressen bättre och få ett mer harmoniskt liv?

Genom MåBra har du nu möjlighet att gå en kurs i kognitiv beteendeterapi med inriktning på stresshantering. Du kan sitta hemma framför datorn och följa kursen när du själv vill, i din egen takt och var du än befinner dig i världen.

Kursen ”Mindre stress – mer livskvalitet” är uppdelad i åtta olika avsnitt. Varje avsnitt innehåller fakta om stress och du får uppgifter som du ska träna på och sedan skicka in. Du kommer att få feedback på hur det går i din träning. Målet är att du ska lära dig förstå vad som stressar och att det faktiskt är du själv som kan ändra ditt beteende och tänkande till en mindre stressfull tillvaro.

Idag visar forskning att kognitiv beteendeterapi, KBT, är framgångsrikt vid stresshantering. Forskning visar också att behandling via internet ger mycket goda resultat. Det viktigaste är att man är motiverad och vill göra något åt problemet och sedan vågar testa ett nytt tänkande och nya beteenden.

Jag rekommenderar varmt denna kurs, det är en stor möjlighet att på ett enkelt sätt få möjlighet till att må bra!

Lycka till!

Kerstin Hellström MåBra:s KBT-psykolog


Användare:

”Jag har uppskattat att jag kan hålla mitt eget tempo och förlänga tiden”

I utvärderingarna av programmet, som är utarbetat av internetkliniken Livanda,  berättar deltagare om hur de upplevt att arbeta med programmet och på vilket sätt det har hjälpt dem. Nedan är ett axplock av de synpunkter Livanda fått in.

2008/05/13
Jag känner mig mycket mindre stressad idag. Tiden, om man som jag är dötrött på kvällen fastän jag endast arbetar 50 % så är 12 v ingenting om man vill göra övningarna om igen och verkligen förstå det man läser. Faktabladen är dock fantastiskt bra att läsa och jag kan känna frustration över att ingen har erbjudit mig t ex avslappning och andningsövningar under hela min rehab tid.   

2008/05/07
Jag känner mig mycket mindre stressad idag. Uppskattat: jag kan sitt med programmet när JAG vill, jag kan sitta en stund i taget. Innehållet känns träffande, det handlar om mej.  

2007/12/27
Under tiden jag har följt programmet har jag känt mig lättare om hjärtat än jag gjort på många år, och detta trots att jag haft en extremt stressig höst. Detta har även medfört att jag inte haft tid att lägga ner så mycket tid som jag önskat eller orkat men resultatet har ändå varit mycket bra. Uppskattat: Avsnitten om tankar har givit mig många aha-upplevelser men allt har varit mycket bra.  

2007/12/19
Uppskattat: Välformulerade faktaavsnitt. Bra avslappningsövningar. Bra att kunna se sina framgångar i välmåendeprofilen.  

2007/09/28
Faktaavsnitten var väldigt bra. Korta och lättfattade, och lättförstådda.   

2007/09/20
Jag har uppskattat att jag kan hålla mitt eget tempo och förlänga tiden – det gör att tjänsteresor, semestrar med mera inte hindrar mig att genomföra programmet och att metoden gäller generellt och kan appliceras på andra ovanor.  

2007/09/09
Lättillgängligt, bra språk – lätt att förstå vad ni menar, man får en positiv känsla! Tack för att det finns en sådan här själv-hjälp! Nu vet jag hur jag fungerar utan att behöva söka dyr och omständig hjälp någon annanstans. Tack!   

2007/09/03
Ett lättillgängligt, lättförståeligt, anonymt, billigt, effektivt program som ger värdefulla insikter om vad man egentligen vill ha i sitt liv, och vilka ens egna fallgropar på vägen dit är.   

2007/09/02
Bra sätt att använda nutidens ”verktyg”   

2007/06/30
Jag har fått mycket till mig som kommer att hjälpa mig, man behöver göra tillbakablickar i programmet för att inte gå tillbaka i det gamla mönstret.  

2007/06/28
Jag har uppskattat kontaktmöjligheten. Snabba svar. Och inte tvärsäkra svar, inte heller svara byggda på teori utan med en ödmjukhet inför att livet är svårare än alla lösningsförsök/teorier.  

2007/06/18
Strukturerat upplägg. Bra att man kan ladda ner material och läsa också utskrivet i ”favoritfotöljen”.  

2007/06/12
Jag har uppskattat att det är en bra röd tråd i programmet och att det går att jobba vidare på detta även efter programmet.  

2007/04/22
Jag har fått med mig flera värdefulla redskap för att bättre kunna hantera min stress och oro – tankeövningar och konkreta övningar. Uppskattat: Att kunna ladda ner och skriva ut avsnitten och uppgifterna, för att kunna gå tillbaka till dem efter det att jag avslutat programmet.  

2007/04/11
Jag känner mig mycket mindre stressad idag. Jag har uppskattat livskompassen samt allt om tankar mest eftersom det har varit mitt största problem  

2007/04/04
Tycker att detta fungerat bra att göra via datorn. Har kunnat styra det hela själv i lugn och ro.

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons

Annons

Laddar