Annons

Annons

”Jag äter nyttigt – varför går jag inte ner i vikt?”

Tidigare har "Ankan" haft lätt att gå ner i vikt, men nu vägrar extrakilona att ge med sig.

Viktcoachen Marie Tegnérs bloggläsare "Ankan" håller nere kaloriintaget, men kan ändå inte tappa sina 4 extrakilon. Så här svarar Marie!

”Ankan” har problem med sina extrakilon:

”Jag slutade med p-piller i oktober och hade samtidigt en fruktansvärt stressig period på jobbet. Under denna period gick jag upp i vikt ca 4 kg. Nu har det gått 6 månader och vikten vägrar släppa. Min lilla mage hänger i oavsett motion och kost.

Annons

Jag är ganska smal, men det är ändå otroligt irriterande att de sista 4 kg som lagts på inte släpper. Tidigare har jag ganska enkelt tappat de 2-3 kg som kommer då och då, men nu är det tvärstopp. Jag har räknat kalorier och hamnar ofta på ca 1300/dag nu när jag håller igen.

Gilla MåBra på Facebook

Jag tränar som vanligt, styrketräning två ggr/vecka och löptränar 2-3 ggr/vecka (mellan 8-12 km). Vad skall jag göra…? Jag äter inget godis och inga kakor. Vissa desserter och lite vin och ost på helgerna.”

Maries svar till ”Ankan”:

Som så ofta är fallet kan det finnas olika orsaker till att dina extrakilon vägrar att släppa. Hormonpåverkan kan vara en del, liksom stress. När halterna av kortisol (ett ”stresshormon”) ökar i kroppen kan det gärna sätta sig som en extrareserv av fett som gärna lägger sig på magen>>Läs hela svaret i Maries blogg!

 
LÄS MER:

Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

vikttjanster

Läs mer: Nå drömvikten & toppformen med MåBra:s tjänster!

 

Motionstabell – så mycket förbränner du

148389080-700x465

Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

Till motionstabellen!

Allt du vill veta om 5:2!

52-frukost

Passar 5:2-dieten dig? Här hittar du allt du behöver veta om det hyllade metoden, från Marie Tegnérs hyllade 5:2-blogg till experternas svar på vanligaste frågorna om fasta, 5:2-recept och all annan fakta som kan vara av vikt och intresse för dig som är intresserad av 5:2!

Läs mer: Allt du vill veta om 5:2!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…