Annons

Annons

”Hur slutar jag oroa mig för att något hemskt ska hända?”

En MåBra-läsare drabbas av stark oro varje gång livet lugnar ner sig efter stressiga perioder. Livscoachen Karin Isberg kommer med råd.

Fråga:

Så här har det varit för mig de senaste fem åren: Jag får panikångest när allt runtomkring mig lugnar ner sig. Nu senast till exempel har jag haft en stressig period på jobbet, då kör jag på som bara den, sover dåligt och jobbet är det enda jag tänker på. Så lugnar allt ner sig och jag tänker: Åh, vad skönt! Sedan sitter jag i soffan på kvällen och så slår det mig: Får jag ha det så här bra? Tänk om det försvinner, om något hemskt händer – tänk om jag blir sjuk och dör ifrån mina barn! Och då kommer panikångestattacken, och det verkligen känns som om jag håller på att dö. Hur kan jag bryta det här?

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Beroende av oro

Svar:

Du har upptäckt något som kan låta konstigt: Glädje och kärlek är svåra känslor, eftersom de också innehåller stor rädsla>>Läs hela svaret här!

 

LÄS MER:

Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

trött

Är du trött och seg utan att förstå varför? Det kan bero på stress, vitaminbrist, depression, sömnbesvär och mycket annat. Eller så är det sköldkörteln som krånglar.
Läs mer: Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

 

GAD – när du blir sjuk av oro på riktigt!

kvinna-angest

Du kan faktiskt bli sjuk av oro. Lär dig tyda och tackla varningssignalerna här!
Läs mer: GAD – när du blir sjuk av oro på riktigt!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…