Annons

Annons

Hur ökar jag min förbränning?Fråga:

Jag har önskemål om att gå ner cirka tre kilo till och äter därför minimalt. Min förbränning tycks stå helt stilla och jag undrar hur jag gör för att öka förbränningen utan att för den skull äta mer!

Annons

Eva

 

Svar:

Jag undrar vad du menar med att äta minimalt. Alltför snålt matintag kan naturligtvis få förbränningen att gå ner på lågvarv om du håller på för länge. I så fall är det bättre med periodisk fasta där du äter max 500 kcal 2 dagar i veckan och sedan äter mer normalt de övriga dagarna.

Då håller du förbränningen i gång men får ändå ett stort energiunderskott.

Du kan också prova med att ändra ditt ätmönster och äta på andra tider och med andra proportioner jämfört med hur du gör i dag. Kanske kan du också ändra på vad du äter för att ge kroppen något att fundera på. Somliga säger att chilistark mat ökar förbränningen, men det är högst marginellt. Du ser knappast skillnad på vågen.

Ett annat utmärkt sätt att öka förbränningen är att öka sin muskelmassa. Det tar visserligen lite tid, men det är ett långsiktigt sätt som du har glädje av även ur andra hälsoaspekter. För att öka muskelmassan kan du ta kontakt med en personlig tränare för att få ett individuellt anpassat program eller läsa mer om styrketräning av de olika muskelgrupperna.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…