Annons

Annons

Hur mycket sex och våld på teve är okej för dina barn?

Tittar du mycket på våldsamma scener? Det kan påverka vad du tycker är lämpligt för ditt barn.

Det debatteras mycket kring hur filmvåld och sexscener inverkar på barnen. Nu visar en ny studie att dina egna filmvanor kan påverka...

En ny amerikansk studie tyder på att föräldrar som ser mycket på film är mer tillåtande när det gäller vad de anser vara lämpligt för deras barn att titta på.

Studien utfördes genom att 1 000 föräldrar som ansågs vara representativa för den amerikanska befolkningen fick titta på sex olika scener från barnförbjudna filmer som antingen innehöll sex eller våld. Efter varje klipp fick sedan föräldern svara på vilken åldersgräns som borde vara lämplig.

Annons

Oavsett i vilken ordning scenerna visades så började föräldrarna i genomsnitt med att svara att åldersgränsen borde vara 17 år. Sedan sänkte de successivt ribban och vid det sista klippet tyckte de att scenerna skulle kunna visas för 14-åringar.

Föräldrarnas utbildningsnivå och inkomst verkade inte ha någon betydelse för hur de svarade. Däremot var föräldrar som själva tittade mycket på film – oavsett vilken typ av film det handlade om – mer tillåtande och de äldre var mer konservativa än de yngre.

I USA är åldersgränsen för att se barnförbjudna filmer 17 år, till skillnad från i Sverige där där de tillåts från 15 år. Det är därför möjligt att resultatet skulle ha sett annorlunda ut om en liknande studie utfördes här.

 

LÄS MER:

Dagens mammor oroar sig mer över sina barn

Dagens mammor är oroligare. Känner du igen dig?

Föräldrar idag oroar sig mer för sina barn än tidigare generationer, visar en ny undersökning. Har du blivit en hönsmamma?
Läs mer: Dagens mammor oroar sig mer över sina barn

 

Tjej eller kille – går det att påverka?

Pojke eller flicka?

Kan man styra över vilket kön bebisen i magen får? MåBra reder ut vad som kan avgöra om det blir en pojke eller flicka!
Läs mer: Tjej eller kille – går det att påverka?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons



Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…