Annons

Annons

Sexologen: Så gör ni sexlivet mer spännande

Bella vill ha tips på hur hon ska ta sin man med storm. (Bild: Thinkstock)

Här är tipsen som kan piffa upp ert sexliv. (Bild: Thinkstock)

Så skriver signaturen Bella till MåBra:s sexolog Annica Frithiof:

Fråga:
Min man och jag behöver få en nytändning i vårt rätt trista sexliv. Ibland känns det som han bara ser mig som hushållerska och mamma, vilket jag vill ändra på! Vad fantiserar män om egentligen, förutom att få oralsex? Jag har förstått att män är väldigt känsliga i baken, stämmer det? Gillar män att bli bundna och dominerade?

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Ge mig tips på hur jag tar honom med storm! 

Bella

Svar:
Det är aldrig fel att göra en liten utvärdering av sexlivet. Du har tänkt till och kommit fram till att ert sexliv behöver en positiv förändring, lite mer spänning och passion. Du tycker att det verkar som att din sambo bara ser dig som mamma och hushållerska. Känner du att det stämmer? Hur känns det för dig? Det verkar som att du har en smula dåligt samvete och vill ge honom en uppvisning i fantastiska, överraskande sexlekar.

Tänk bara på att du inte ska agera som en skådespelerska som ska prestera den bästa föreställningen någonsin. Vad män generellt fantiserar om och vilka som är deras mest erogena zoner är omöjliga frågor att svara på eftersom det är väldigt individuellt.

Min erfarenhet är att många, både män och kvinnor, ibland fantiserar om Sadomasochistiska handlingar. Alltifrån de mildare formerna som ”bondage” till mer smärtsamma aktiviteter såsom piskning eller att psykologiskt dominera eller bli dominerad.Några provar på av nyfikenhet, som en sexuell lek, och ett litet antal gillar det väldigt mycket.

Visst har du rätt i att många gillar att bli smekta runt ändtarmsöppningen, på pungen och området där emellan. Men vad din sambo gillar bäst vet bara han och det tycker jag att du ska ta reda på.

Bra sex i en relation kräver kommunikation. Att man genuint intresserar sig för vad den andre gillar och önskar. Fundera också över vad du har lust till och låt din partner veta.

Du skriver att ni har ett vanligt sexliv, det måste inte betyda att det är tråkigt. Däremot är det bra att vara realistisk i sina sexuella förväntningar. Lägg dina ambitioner på en rimlig nivå. Försök att inte ta sex på för stort allvar, det handlar inte om allt eller inget. Prova nya ställningar, smek på nya ställen men kom ihåg att skratt och fnitter är tillåtet under förspelet.

Skapa goda förutsättningar för sexuella möten såsom avskildhet, gott om tid, mysig miljö (även på hemmaplan). Läs erotisk litteratur eller titta på sådana filmer.

Men glöm sedan inte bort att spontanitet och kreativitet måste få nödvändig plats. Vårt sexliv har toppar och dalar, vi är människor och inte maskiner. Inser vi detta så slipper vi vara de orealistiska reglernas fånge.

Annica


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…