Annons

Annons

Hur får jag till vardagsrutinerna?

Fråga:

Jag har haft en härlig semester och verkligen fått till både motion och vila i en skön kombination. Nu börjar snart jobbet och skolorna igen och man är tillbaka i de gamla rutinerna. Och vis från tidigare år så brukar det rivstarta med full kalender med jobb, möten, barn, aktiviteter… Hur sjutton ska jag få med mig mina nya goda vanor till vardagen? Hur ska jag tänka? Har du tips?

Annons

Marianne

Svar:
Hösten brukar köra i gång på full fart för de flesta. Här gäller det att göra NÅGOT i stället för inget alls. Dra ner på ambitionerna, men håll fast vid dina goda vanor. Brukar du träna tre gånger i veckan 45-60 minuter per gång, kanske du kan träna två gånger i veckan: 20 minuter respektive 30 minuter. Eller så byter du ut ett av träningspassen mot transportmotion i form av rask promenad, joggning eller cykling från jobbet en gång i veckan. Eller varför inte motionera under tiden något av dina barn har aktiviteter? Försök att utnyttja tiden på bästa sätt.

Minska alltså på antalet pass, och kanske även längden på varje enskilt pass. Hitta ett minimum som känns bra. Boka in dessa träningspass i din kalender och se till att genomföra dem. Blir det också svårt så är mitt råd igen: Gör NÅGOT i stället för inget. Om du så bara tränar 10 minuter en dag, gör då det. På det sättet håller du fast vid din plan, även om den blir modifierad. Och får du tid med fler pass eller längre pass, så är det en bonus.

Bestäm dig från början att det här är ett okej schema för augusti och den första veckan i september. Därefter ska du tillbaka till ett vanligt träningsschema, som du gärna kan bestämma redan nu under semestern. Var dock noggrann med att det är realistiskt även när du jobbar.

Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…