Annons

Annons

”Hur blir jag av med mina stresskilon?”

En MåBra-läsare har gått upp i vikt till följd av en alldeles för hektisk tillvaro. När hon nu återgått till sina sunda rutiner händer det ingenting på vågen. Här ger vår viktcoach Marie Tegnér sin syn på saken:

Annons

Stress påverkar hela kroppen - även vikten. Marie Tegnér lotsar en läsare till sundare vanor.

”Jag har under en tid haft det stressigt och jobbigt på det personliga planet och inte orkat äta nyttigt eller motionera. Jag har ätit en hel del skräpmat och tröstat mig med godis på kvällarna.

Detta har resulterat i att jag lagt på mig sju förargliga extrakilon. Nu har jag gått tillbaka till min vanliga kost igen men det händer inget på vågen. Jag promenerar fyra fem dagar i veckan, cirka en timme varje gång. Ändå händer det ingenting, varken på vågen eller på måttbandet. Vad ska jag göra? Jag börjar känna ångest över att jag aldrig ska komma i mina kläder igen.

Jag har alltid varit smal och trivts med mig själv, men nu känner jag mig ful och klumpig. Önskar så att viktnedgången kunde ske snabbt eftersom jag snart ska på ett stort kalas där jag vill känna mig fin.”

Ulla

Läs Marie Tegnérs svar här

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…