Annons

Annons

Hudterapeuten: Så motverkar du blank hy

Många kämpar mot fet och blänkande hy året om. Men problemen blir ofta extra tydliga under årets varma sommarmånader. Här tipsar Theresia Berglund, auktoriserad hud- och spaterapeut, om knepen som motverkar det oönskade blänket.

– Blank eller glansig näsa beror på överproduktion av talg eller för feta ansiktsprodukter. Huden kan av olika anledningar överproducera talg året om. På sommaren när man svettas mer kan det blanka även bero på att man svettas under feta cremer och ”fel” puder med mineraloljor och talk i som lagt sig som en hinna på huden, berättar Theresia Berglund.

Annons

Fet hy beror på en överproduktion av talg, något som även normal och torr hud kan göra om man använder fel produkter.

– Använder du allt för uttorkande preparat blir hudytan torr och huden försöker kompensera detta genom att producera mer talg – och den onda cirkeln är igång, förklarar Theresia.

Hennes bästa tips för att bli av med blänkande partier är att använda mineralsmink. Det är mer skonsamt mot huden och ger samtidigt ett naturligt solskydd. Att vara försiktig med uttorkande produkter och undvika att skrubba huden vid rengöring är andra bra tips.

– Och ge ALLTID nya produkter en månad innan du utvärderar, för det är så lång tid det tar för huden att förnya sig, avslutar hon.

AV: Jennie Sandberg
FOTOGRAF: Leila

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…