Annons

Annons

Hjälp, vår granne är som Ove i Solsidan!

Henrik Dorsin spelar den påfrestande karaktären Ove i tv-serien Solsidan. Tydligen finns samma personlighetstyper även i verkliga livet.

Nu är MåBra:s expertpanel uppdaterad med nya läsarfrågor och svar. En av dem kommer från signaturen Ann-Katrin och handlar om livet med jobbiga grannar:


”Vi har en granne som är precis som Ove i tv-serien Solsidan. Han och hans fru lånar allt från häcksaxen till dammsugaren.

Annons

Det värsta är att de ska låna vår ena bil hela tiden (de har ingen egen och båda är arbetslösa), minst en gång i veckan. Den står ofta hemma eftersom jag brukar cykla till jobbet, så jag kan inte skylla på att jag behöver den.

Det känns lite taskigt att neka dem att låna av oss, eftersom vi vill vara generösa människor, vi lånar ju ut till andra grannar också. Men där är det mer balans, de har något annat som vi lånar nästa gång eller så får vi en flaska vin som tack för besväret.

Men de här grannarna ska bara ha och ha! Nu har det gått så långt att de nästan inte ens ber om att få låna, de liksom bara informerar om att ”vi behöver lilla bilen på onsdag”. Jag känner mig arg och utnyttjad, samtidigt som det känns väldigt jobbigt att säga nej.

Tänk om de blir sura och tycker att vi är snåla, och börjar prata skit om oss inför de andra grannarna?”

Ann-Katrin

Så här svarar livscoachen Christel Dopping

FOTOGRAF: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…