Annons

Annons

Hjälp till att rädda kvinnohjärtat under mars!

Mars är kvinnohjärtats månad.

Armband som stödjer kampanjen.

Varje dag drabbas cirka 40 kvinnor av hjärtinfarkt. Det innebär att 15 000 kvinnor drabbas varje år – och att fler än 4 000 kvinnor dör av hjärtinfarkt varje år.

Under mars månad genomför därför Hjärt-Lungfonden kampanjen Rädda Kvinnohjärtat – Go Red, för att uppmärksamma kvinnors hjärtan och samla in pengar till forskning.

Annons

– Trots att hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor är det få som känner till det. Det är viktigt att öka kunskapen om att även kvinnor drabbas, så att fler kan söka hjälp i tid, säger Jan Nilsson, ordförande i Hjärt-Lungfondens Forskningsråd.

– Forskningen kring kvinnor och hjärtsjukdomar är mycket eftersatt. Det behövs mer forskning kring skillnaderna mellan kvinnors och mäns hjärtan för att vi ska vara säkra på att kvinnor verkligen får rätt vård, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Under kampanjen kan du köpa ett speciellt framtaget halsband, armband, mobilsmycke eller väskhållare – eller bidra med pengar till fonden ”kvinnohjärtan”. Hjärt-Lungfondens mål är att halvera dödstalen i akut hjärtinfarkt inom tio år.

Läs mer om kampanjen här.

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

Läs mer:
4 kvinnliga läkare: Så skyddar du ditt hjärta
Ny forskning: För lite sömn är farligt för hjärtat
17 vanliga frågor och svar om ditt hjärta

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…