Annons

Annons

”Jag skäms så mycket över min sexlust…”

Måbra-läsaren Sanna skäms över att hon blir så tänd vid sex. (Bild: Thinkstock)

MåBra: sexolog har Annica Frithiof har fått följade fråga:

Fråga: 

Jag har ett ovanligt problem som stör mig mycket. Jag blir nämligen alldeles för tänd vid sex. Jag blir så våt att jag knappt känner någonting alls. Jag är singel men det här gör att jag drar mig för att ha sex eftersom jag känner mig så dum. Jag är rädd att mannen ska uppleva att jag är för stor och att han inte känner någonting för att jag blir så blöt. Jag undrar också hur känslig mannens penis är, kan han känna mig, fast jag inte känner honom?

Annons

Sanna

Svar:

Många undrar över sambandet mellan penis och slidans storlek och sexuell njutning. Det är sällan som skillnaden i storlek mellan mannens och kvinnans könsorgan ger upphov till sexuella svårigheter eftersom slidan har en unik anpassningsförmåga. Därmed inte sagt att man på fantasiplanet kan uppleva svårigheter eller problem. Slidan sträcker sig uppåt i 45 graders vinkel diagonalt i riktning mot korsryggen. Den består av tvärgående slemhinneveck, ungefär som på ett dragspel och runt dessa finns muskler.

Hos en kvinna som aldrig fött barn är slidans bakre vägg i genomsnitt 8 cm lång och den främre ca 6 cm. Slidväggarna ligger mot varandra men när kvinnan blir sexuellt upphetsad rätas vecken ut och slidan förlängs och vidgas. Om slidan känns alltför vid och stor för att kunna omsluta en penis brukar det handla om att de omgivande musklerna är otränade och därför förslappade, oftast efter en eller flera förlossningar. En besök hos en gynekolog är att rekommendera för att undersöka din bäckenbottenmuskulatur. Hjälp finns att få för de som behöver.

Många skulle avundas din lust och ditt lustflöde, jag skulle önska att du gjorde detsamma. Det som gör slidan blöt kallas lubrikation och är ett smörjmedel som kroppen producerar via slidans väggar när den blir sexuellt stimulerad. Fundera över dina tankar och farhågor kring din sexuella upphetsning. Är det ett kroppsligt problem eller en ängslighet du bär med dig?

Om mannens penis av någon anledning slaknar under samlaget så kan det kännas precis som du beskriver. De flesta män uppskattar kvinnor som njuter av sex och de kan inte med hjälp av sin penis göra gynekologiska bedömningar. Jag tror nog att du kan överlåta åt den man du har samlag med att ta ansvar för sin lust och vad han vill och önskar. Sex är kommunikation där orden ibland behövs men långt ifrån alltid.

Annica

 

Du kan också ställa en fråga till Annica. Maila till [email protected].

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…