Annons

Annons

”Hjälp, jag känner mig ständigt iakttagen”

"Det känns som om alla iakttar mig När jag sitter i möte med kolleger så har jag en oro i kroppen som inte vill försvinna" skriver MåBra-läsaren Nina. Kerstin Hellström, KBT-psykolog, hjälper henne.

Fråga:
Det känns som om alla iakttar mig När jag sitter i möte med kolleger så har jag en oro i kroppen som inte vill försvinna. Jag kan inte sluta tänka på hur jag sitter, vilka ansiktsuttryck jag har (om jag ser konstig ut) eller om jag tittar på någon för länge. Och det känns som om alla iakttar mig och kan läsa mina tankar. Så jag sitter där helt stel och ser nog väldigt brydd och rädd ut när jag måste prata. Jag vet att det är löjligt att tänka som jag gör, vad ska jag göra? Det känns pinsamt att ta kontakt med en psykolog.

Annons

Nina

Svar:
Vi är alla sociala varelser som vill bli accepterade >> läs mer här

 

Ställ din fråga till någon av våra experter!

Har du tankar kring din hälsa, vikt, relation eller din personliga utveckling? Låt någon av MåBra:s kunniga experter guida dig! Varje månad svarar de på läsarfrågor i tidningen och på mabra.com. Du kan ställa frågan helt anonymt via formulären nedan!

Anki Sundin, nutritionist

Ställ en fråga

 

Katarina Woxnerud, personlig tränare

Ställ en fråga

BILD: Thinkstock
Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…