Annons

Annons

”Hjälp, hur slutar jag smygäta?”

Hur ska man resonera kring smyg- och småätande, undrar en läsare. Vår viktcoach Marie Tegnér, som själv har erfarenhet av problemet, svarar.

"Jag kan inte låta bli att småäta" skriver en bekymrad läsare.

Jag går ofta och småäter, kan inte låta bli att plocka i mig både nyttiga och onyttiga saker som frukt, ostskivor, kakor, kex. Skäms lite för det här så det är mest i smyg som jag plockar i mig. Men det ger ju många kalorier och jag behöver minska i vikt. Har du några tips på hur jag ska göra för att bryta min ovana?

Annons

Stina

Vår viktcoach Marie Tegnér har självupplevda erfarenheter av småätande. Hon svarar:

– Jag brukar berätta om när jag som tonåring gömde mat i byrån. Vilken skam när mamma frågade varför jag hade en tom sardinburk bland underkläderna… Och det var inte det enda jag åt när ingen såg… Läs mer

BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…