Annons

Annons

”Hjälp, är mitt frosseri en ätstörning?”

”Jag hetsäter i smyg, hur blir jag av med mitt beteende?” undrar en läsare. MåBra:s viktcoach Marie Tegnér stöttar och förklarar!

”Jag är en tjej på 30 + år. Jag har sambo och ett jobb som jag trivs med! Sedan jag slutade att spela basket vid 13-14 års tid så har jag alltid varit överviktig(då menar jag 20 + kg och inte sjukligt överviktigt) och haft problem med maten. Min mamma jobbade väldigt mycket när jag var liten och jag var hemma själv efter skolan etc. Och i samband med det började min hobby, att HETSÄTA i smyg. Jag har gjort det lite till och från hela mitt vuxna liv. Jag är aktiv och tränar regelbundet och äter väldigt rätt. Men ibland så kan jag inte hålla mina fingrar i styr och som om jag går över till någon autopilot som säger till mig vad jag ska göra. Min fråga är HUR jag blir av med hetsätningarna i smyg?”

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Marie svarar:

”… När man använder ordet ”hetsätning” är det ofta förknippat med ett tvångsmässigt beteende, som innebär att man äter fullständigt ohejdade mängder för att sedan >>Läs mer

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…