Annons

Annons

Hitta rätt bland mamma-apparna

För många appar att välja på? MåBra tipsar om sju appar som hjälper dig med allt från att räkna värkar till hur du ska meditera under graviditeten.

1177 – Graviditeskalender Skärmavbild 2013-11-13 kl. 15.20.07

I sjukvårdsupplysningens app kan du beräkna vilken graviditetsvecka du är i och läsa om vad som händer med bebisen och i din kropp vecka för vecka. Appen erbjuder också en samling länkar till deras webbsajt med fakta om att bli gravid, graviditeten, förlossningen och tiden efter.
Pris: Gratis

VärktimerSkärmavbild 2013-11-13 kl. 15.19.26

För att mäta hur ofta värkarna kommer och hur länge de pågår ger den här appen en enkel lösning på. När värken startar trycker  du bara på ”Start” och när den slutar på ”Stopp”. Värkarna sparas sedan i en lista och appen tar fram hur lång tid det går mellan dem. Det finns också en telefonlista till förlossningsavdelningarna på de större sjukhusen i varje län.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Pris: 7 kronor

Pregnantapp

Kan du tänka dig att läsa på engelska erbjuder Pregnant mycket information om alltifrån hur du bör tänka kring mat och dryck, vad som händer i kroppen vecka för vecka och sjukdomar.
Pris: Gratis

Gravidkalender, Babygruppenapp2

I den här appen fyller du i dina uppgifter och när du sidan klickar in på appen följer den automatiskt din graviditet. Du får information om vad som händer vecka för vecka med bebisen och i din kropp. Appen erbjuder också filmer, med bland annat avsalppningsövningar, en statistiksida för den egna graviditeten, kostråd och en checklista för graviditeten. Vill du dela med dig av din statistik går det att göra till Facebook och Twitter. Kort och gott finner du mycket av allt här, den är dock reklamfinansierad.
Pris: Gratis

Mindfulness för gravidaapp3

Denna meditations-app har övningar som är särskilt anpassade till gravida. Det går att välja på flera kategorier som ”mindful yoga”, ”närvaro med barnet” och ”sittande meditation”. En lugn kvinnoröst gudar dig sedan igenom de olika övningarna.
Pris: 22 kronor

Svenska namnSkärmavbild 2013-11-13 kl. 15.24.20

Fortfarande i valet och kvalet över vad barnet ska heta? Här kan du söka namn bokstav för bokstav och hitta topplistor över namn i Sverige enligt SCB. Det går också att låta appen föreslå namn i slumpgeneration och skapa egena favoritlistor.
Pris: 7 kronor

LiberoSkärmavbild 2013-11-13 kl. 15.25.29

Här hittar du månadsvis information om bebisen och dig själv. Du kan också klicka dig in på Liberoklubbens forum och läsa om diskussioner om alltifrån föräldrarpenning till barnvagnar. Det finns också en tidslinjefunktion där du kan lägga in egna bilder och anteckningar från graviditeten.
Pris: Gratis

AV: Izabella Falck
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…