Annons

Annons

Hitta kärleken – med mindfulness!

Hitta kärleken med hjälp av mindfulness.

Få ut mer av dina relationer med hjälp av mindfulness. Här hittar du expertens tips – och tre konkreta övningar!

Vad är mindfulness?
– Mindfulness innebär att se och uppleva verkligheten som den är i nuet. En träning  i att vara här och nu, säger Åsa Palmkron Ragnar.

Inom metoden talar man om tre attityder, mentala förhållningssätt som är effektiva redskap för dig som övar mindfulness.

Annons

Beginners mind – se med nya ögon, innebär att inte vara låst av förutfattade meningar.

Let go, släpppa taget – gör att vi inte låter våra relationer låsas av sådant som har varit och som vi inte kan påverka, om gammal bråte.

Gilla MåBra på Facebook

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

Inte döma och acceptans – vi förstår inte alltid människors motiv eller sätt att handla gentemot oss. Acceptans innebär inte att vi gillar eller accepterar en handling, utan att vi ser den som ett faktum  och förhåller oss till det, på samma sätt som vi kanske inte gillar vädret, men måste förhålla oss till det faktum att det regnar.

Inom vilka områden kan man ha nytta av mindfulness?

– För att uppleva en rikare vardag, öka känslan av sammanhang, minska stress, bli mer medveten om tankar, känslor och sätt att reagera, för att  se utan förutfattade meningar och kunna fatta fatta medvetna beslut.

Läs också: Så får du en hälsosam relation – 5 tips

På vilket sätt kan en relation påverkas av mindfulness?

I förhållande till andra är mindfunessattityden ”beginners mind”, att se med nya ögon, särskilt betydelsefull. Det handlar om att möta människor utan förutfattade meningar, det filter av värderingar som ofta bär med oss och som gör att vi inte ser människor för vad de är i nuet utan utifrån vad vi ”vet” om dem.

Kan jag eller min partner blir mer förälskad med hjälp av metoden?

– I många förhållanden är det svårt att uppskatta och se vår partner i nuet. Med ”beginners mind” kan du lära dig att se din partner med nya, nyfikna ögon. När du kan det får du också förmågan att hitta tillbaka till gamla känslor, vilket gör att förälskelsen kan blomma ut på nytt, tipsar hon avslutningsvis.

3 övningar som kryddar dina relationer

Missa inte Åsa Palmkron Ragnars enkla mindfulness-övningar för stärkta relationsband. Klicka på länken för att läsa mer!

Läs också: Så boostar du relationen med mindfulness

Foto: IBL

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…