Annons

Annons

Hitta formen med studs, hopp och kärlekMåBra:s Hollywood-PT och bloggare Tanja Djelevic vet fällorna med ett nytt år: Då ska allt förändras på en gång – och helst ska resultaten synas direkt. Hennes förslag är i stället att börja med små förändringar och att sätta upp delmål. Börja med att förändra en sak varje dag i tio dagar:
 
 
Annons
Tanja Djelevic delar med sig av sina bästa nystartstips.

Tanja Djelevic delar med sig av sina bästa nystartstips.

1. Hoppa och Studsa!

Skriv ned 5 punkter som motiverar dig till att förändra din livsstil och din kroppshydda. Återkom till dina motivationspunkter en gång i veckan! Börja dag 1 med en lång promenad eller någon annan rörelse du tycker om. Helt enkelt: börja RÖRA på dig!!! Det här får dig inte bara på gott humör utan ger dig massor med ny energi och  livskraft!

 2. Små Mål Mat!

Bli medveten om vad du stoppar i dig. Skriv en matdagbok som hjälp att se vad du egentligen äter. Börja med att äta  5 små mål mat om dagen. Gör frukost, lunch och middag lite större, och ät två mindre mellanmål som innehåller både protein och kolhydrater. Det här får fart på din ämnesomsättning. 

3. Rolig Förbränning

Hitta en träningsform, som du så småningom kan kombinera med styrketräning, som du verkligen tycker om: cykla, ut och gå med kompisen eller hunden, dansa eller bara köra virtuella träningsbanor framfor TV:n. Om du hittar en aktivitet som är rolig så kommer du att längta till svettandet! Skapa en rutin att röra pa dig 30-60 minuter om dagen. 

4. Ge Kärlek!

Ge dig själv i uppgift att uttrycka positiv energi och kärlek varje dag.Kanske ett hjärtesnack med dottern eller en extra klapp till hunden. Att ge kärlek och uppmärksamhet åt andra är ett av de mest kraftfulla sätten att skapa energi och medkänsla. 

5. Moståndsträning och Stretch!

Börja trana med vikter och annat motstånd. Att aktivera musklerna genom att bygga muslker, stärker benstommen, höjer ämnesomsättningen, och fungerar som en investering i förbränningskapitalet på lång sikt. Stretcha minst en gång om dagen för att göra musklerna hållbara, starka och böjliga. Stretching får ocksa fart på blodcirkulationen. 

6. Vatten!

Drick vatten hela dagen.  Om kroppen har vätskebalans så fungerar förbränningen bättre och man blir regelbundet av med slaggprodukter. Det här är en jättebra dag att börja dra ned på socker och mjölprodukter. 

7. Andas och Meditera!

 Ta en 5 minuters meditations- eller andningspaus. Öka så småningom tillfällena eller tiden du mediterar. Fokusera på att bara lyssna på din andning en liten stund varje dag. Det här rensar tankarna och skapar ett lugn och fokus vi alla behöver. 

8. Träna Hjärnkontoret!

Investera i en bok eller dvd, och börja lära dig något nytt, kanske bara 20 minuter om dagen. Det kan handla om träning, eller matlagning eller något annat som intresserar dig. Kanske bara att lösa ett korsord. Ny kunskap skapar insikt och stärker sjävlbilden. Go for it!! 

9. TeaTime!

Börja att dricka grönt te minst tre gånger om dagen, och försök långsamt att utesluta kaffe som koffeinkalla. Te är renande, vissa har en förbrännande effekt, och innehåller massor med antioxidanter, som i sin tur stärker immunforsvaret. 

10. Skratta!

Skratta! Vad mer finns det att saga? Skoja med någon, läs en rolig historia, hitta något skoj på internet, gör bort dig lite så andra får skratta, bjud på dig själv! Det finns ingenting som ger mer livskraft än att skratta!

Du hittar massor av andra tränings- och livsstilstips i Tanjas blogg: http://tanja.mabra.com/


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…