Annons

Annons

Hetaste träningstrenderna just nu

Träningsflugor kommer och går, men vissa består! Spinning, boxercise och pilates var en gång helt nya begrepp, nu är de standard på landets flesta gymscheman.

Flowin är en av de nya heta träningstrenderna.

Och utvecklingen går hela tiden framåt. Här är några nya begrepp att bekanta sig med.

Zumba

Dansa dig i form! Den sydamerikanska workout-formen zumba, där du svänger på höfterna till tonerna av latinomusik, har blivit en riktigt hit. Genom att följa instruktörens enkla rörelser får du både träning och dansglädje på samma gång. Du behöver inga förkunskaper för att kunna hänga med, däremot kan du använda de nya kunskaperna på dansgolvet sedan.

Flowin

Att glida sig i form kan väl låta lockande? Med flowin-metoden är det dessutom fullt möjligt. Du har små plattor under händer, armbågar, knän eller fötter och glider runt på en specialtillverkad platta. Underlaget skapar ett naturligt friktionsbaserat motstånd och du använder kroppstyngden för en skonsam och effektiv träning.

Annons

Flowin har länge varit känt bland elitidrottare och Hollywoodkändisar, men nu spås trenden få fäste även i Sverige.

Barfotalöpning

Du ser dem lite överallt, entusiasterna som springer barfota i skog och mark. Och trenden att jogga utan skor, eller i så kallade barfotaskor, växer sig allt starkare. Metoden sägs minimera skaderisken, ge bättre balans och ökad blodcirkulation. Men den ovana bör öva in tekniken i lugn och ro, fötterna är helt enkelt inte anpassade för barfotalöpning direkt. Efter alla år i stötdämpande skor behöver de tränas upp från grunden.

AV: Jennie Sandberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…