Annons

Annons

Har du ett ”resting bitch face”? Då känner du igen det här!

Får du ständigt höra att du ser sur ut, uppfattas som dryg och måst le mer? Då har du förmodligen vad vi kallar ett ”resting bitch face.” Med andra ord, ett ansiktsuttryck som gör så att du ser arg ut hela tiden – även om så inte är fallet.

Här är 7 återkommande situationer som alla med ett ”resting bitch face” känner igen:

1. Personer i din omgivning tror alltid att du har en dålig dag

Ett återkommande dilemma för dig som har ett ”resting bitch face” är att alla tror att du är sur – hela tiden. Men du har, precis som alla andra, en helt vanlig dag. Så när dina kollegor går förbi och lägger post it-lappar med peppiga citat på ditt skrivbord undrar du mest vad de håller på med

2. När du är ute får du alltid frågan ”Är du sur över något?”

Svar:”Inte förrän nu när du kom fram och ställde din dumma fråga!”.

3. Du får höra att du är dryg

Om du har ett ”resting bitch face” får du ofta höra att du uppfattas som dryg. Vilket inte alls stämmer. Ska du behöva ha ett konstant leende på läpparna för att din omgivning ska se dig som en härlig och glad människa?

4. När du väl är sur på riktigt märker ingen det

Det är inte rättvist. När du väl har en dålig dag och behöver tröst och stöd så tänker din omgivning att allt bara är som vanligt. Dagen efter har du återigen en toppen dag, är det första som händer att din kollega frågar ”Är allt okej?”. (Nej det är bara mitt bitch face som är tillbaka.)

5. Du får höra att du borde le mer

Har du alltid fått höra meningen: ”Du måste le mer – du är sån fin när du gör det.”? Då vet du precis hur det känns att ha kramp i käkarna efter en utekväll. Det är ett heltidsjobb att inte se sur ut.

6. Personer förstår inte när du drar ett ironisk skämt

Situationen alla med ett ”resting bitch face” känner igen: Du drar ett välplanerat och ironiskt skämt – som du själv tycker är rätt bra. Får du publikens jubel? Nej. Dina vänner tror alltid att du släpper en dryg kommentar. Synd på ett bra skämt.

7. Du får känslan av att andra är lite rädda för dig

En återkommande känslan du har är att personer är lite rädda för dig. När du väl frågar och försöker ta reda på om din magkänsla stämmer så får du svaret att du ser så sur ut så ingen riktigt vågar störa dig.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

 

Av Lisa Segerson, elle.se

BILD: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…