Annons

Annons

Har du en bästis på distans? Därför är det en bra sak!

Det kan kännas som att världen ska gå under när din bästis flyttar. Men inget ont som inte har något gott med sig! Här är sex bevis på att en bästa vän på distans är det bästa du kan ha!

Livet händer. Och det kan innebära att du och dina nära och kära kanske inte alltid kan bo i närheten av varandra. Det kan kännas tungt ibland, när det inte går att ses när man vill eller kanske ens prata när man behöver det för att den andra befinner sig i en helt annan tidszon. Men det behöver inte alls vara något negativt – tvärt om!

Annons

Här listar vi sex fördelar med att ha din bästa vän på distans.

Gilla MåBra på Facebook

Läs också: 9 anledningar – därför är dina tjejkompisar viktiga

 

Ni kommunicerar – på riktigt

När du träffas med dina ”hemma-vänner” har ni säkert trevligt, men det är lättare att det blir en ”jag hade ändå inget för mig”-träff där ni tittar på film och dricker vin i soffan. Och inget fel med det, men när din bästis bor långt borta måste ni verkligen jobba för vänskapen. Du kanske lägger mycket mer tid på långa mejl, sms och Facetime-samtal än du skulle göra med en vän du har hemma, och chansen är större till att ni har djupare samtal och diskussioner.

Värdefull prövning

Det kanske känns jättetufft ibland, att ha din favoritkompis långt borta. Men om ni båda jobbar för att hålla kontakten är det som ett kvitto på att er vänskap är äkta. Att ni trots många mil, städer eller länder emellan alltid finns där för varandra är stort! Du kan vara trygg i att du hittat något som varar.

Läs också: Vikten av vänskap – har du rätt kompisar?

Ni har olika bubblor

De du umgås med ofta och har nära till hands har lätt sabba ”bubbla” som du. Ni kanske rör er i samma kretsar, har samma åsikter och världsbild. Din distansbästis kommer sannolikt att ha en helt annan bubbla, vilket gör att hen kan utmana din världsbild, komma med nya infallsvinklar och ni kommer att ha mer intressanta samtal.

Du kan spara hotellpengarna!

Bor din BFF (Best friend forever) i ett annat land är det ett perfekt tillfälle att lära känna det landet eller den staden lite bättre! Om din kompis inte bor à la Harry Pooter under trappan så lär du få gratis boende när du är där. Så se till att skaffa ett bonuskort och börja samla poäng på dina resor. Flygbiljetten behöver ju inte kosta många kronor om du bokar i tid. Skön belöning vid sidan om alla härliga stunder med din vän!

Läs också: Ny studie: Så många vänner gör dig lycklig

Årets höjdpunkt

Ni kanske inte kan ses mer än en gång om året – men när det är dags är ni mer taggade än på julafton! Det spelar ingen roll vad ni gör egentligen, bara att träffa varandra ansikte mot ansikte är glädjeämne nog. Och även om ni hörs dagligen i vanliga fall så är det en helt annan sak när man befinner sig i samma rum. Ni uppskattar antagligen varje sekund av tiden ni har tillsammans.

Det stärker er vänskap

Det är inte alla som klarar av att underhålla en vänskapsrelation på lång distans. Men om ni gör det innebär det att ni har lagt ner mycket arbete, tid och engagemang i er vänskap, precis som man måste göra i ett kärleksförhållande. Det är grunden för att skapa en långvarig relation, och det är något ni båda kan vara stolta över att ha lyckats med.

Det kommer att forma er vänskap för alltid, oavsett om ni fortsätter att leva långt ifrån varandra eller om det är tillfälligt.

Läs också: Därför är introverta så bra vänner – 5 anledningar 

Inspirerad av: HelloGiggles   Foto: IBL

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons



Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…