Annons

Annons

Har ditt ljusa hår blivit grönt under sommaren? Här är räddningen!

Efter en lång sommar av härliga soltimmar och simturer i poolen kan ditt ljusa hår skifta i grönt. Panik! Men oroa dig inte, vi hjälper dig att återfå din snygga, ljushåriga frisyr!

Varför blir håret grönt när man badar i en pool?

Tvärtemot vad många tror är det inte kloret i poolen som missfärgar ljust hår. Det är snarare kopparsalter i vattnet som orsakar gröna nyanser. Därför finns det även en risk att ditt hår blir missfärgat om du sköljer det i en vanlig dusch. Allt beror på vilka vattenledningar som finns.

Annons

Vad ska man göra för att motverka grönt hår under sommaren?

Det allra bästa är att sätta upp håret och inte doppa det i poolen. Vill man ändå simma under ytan kan man göra en hemmagjord hårinpackning för att skydda håret. Det viktigaste är att poolvattnet förhindras från att tränga in i torrt hår!

Så här gör du en hemmagjord hårinpackning: blanda 5 dl vatten, 1 dl återfuktande balsam och 1 matsked hårolja i en sprayflaska. Skaka ordentligt och spraya håret innan du badar.

Hjälp, mitt hår är redan grönt! Vad kan jag göra?

Lugn, bara lugn. Det finns flera specialschampon på marknaden som är utmärkta att använda för att få bort gröna toner i ljust hår. Några exempel är: Lanza Healing Pure Clarifying Schampoo (cirka 159 kr), Goldwell Dualsenses Green Pure Repair Shampoo (cirka 199 kr) och Redken Hair Cleansing Cream (cirka 160 kr).

schampo mot gront har

Vill du testa en hemmakur finns det ett par olika varianter, det är bara att testa dig fram för att se vilken som fungerar bäst för ditt hår:

Askorbinsyra
Blanda 1 tsk askorbinsyra med 1 kopp vatten.
Rör ihop och häll över håret.
Låt verka några minuter.
Skölj och schamponera.

Treo
Lös upp 2-3 Treotabletter i ett glas vatten.
Smeta in i håret och låt verka i några minuter.
Skölj och schamponera.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…