Annons

Annons

Här är läsarnas bästa lyckotips…

Under en dryg månad har vi bett er läsare skicka in era bästa lyckotips – vad ni gör när sommar, sol och semester känns alldeles för långt borta. Här har vi sammanställt några av alla fantastiska tips som kommit in. Skriv ut listan och ta fram den om du känner dig nere – den kommer garanterat att hjälpa!

Annons
Här är läsarnas bästa lyckotips.

Här är läsarnas bästa lyckotips.

 • Att dansa är det bästa för kropp och själ. Man svettas, skrattar och släpper loss endorfinerna. Gå på dansgympa, danskurs eller annat som erbjuds. Gammal som ung, smal som rund. Alla kan dansa. Då blir jag lycklig, och det vill jag förmedla till alla där ute.
  /Rose-Marie Sandberg

  

 • Skriv ner i kalendern ett tema för varje vecka; ridtur, dans med sambon, inredning, föreläsning, yoga, spa etc och förverkliga dem! Då har man något roligt att se fram emot varje vecka.
  /Pia

  

 • Mitt bästa lyckotips är att ordna knytkalas med mina vänner. Vi brukar samlas hemma hos oss och alla bidrar med något gott att äta eller dricka. Ibland är det ett bestämt tema och ibland tar man med sig precis vad man vill. Det blir alltid goda och spännande bufféer!! :) Jag brukar också be gästerna ta med sig en rolig historia eller berättelse, sann eller inte, det spelar ingen roll. Sedan berättar man dem, en och en , under middagen och det blir många skratt och en glad och rolig kväll som alla minns!!
  /Charlotte Åstrand

  

 • Skriv ett vykort till en vän. Man känner närhet till den man skriver till och blir glad bara av att välja kortet. Ju mer positivt man skriver desto gladare blir man, och när man tänker efter, har man ofta något positivt som man vill skriva om. Känslan av lättnad kommer och växer. Vill man bli riktigt glad igen, tar men en skön promenad till brevlådan, gärna en som ligger en bit bort. Då får man känslan av att man gjort något bra, man har klarat av en uppgift. Och den som får kortet, får dessutom en glad överraskning. Köp hem många kort och ha frimärken nära till hands. Det är så enkelt och har många vinnare.
  /Helena Wänlund

  

 • Ordna en sommarfest! Skruva upp värmen på elementen, bjud in vänner och uppmana alla att klä sig i somarkläder, det vill säga helt okej med hawaiiskjortor, bikinis, strandklänningar! Servera paraplydrinkar och massor av färsk frukt tillsammans m ed fräscha kycklingspett som du enkelt grillar i ugnen. Spela sommarhits, flytta undan möbler och dansa er varma.
  /Lisbeth Persson


 • Jag byter musikspelare med en kompis över en helg och så fyller vi varandras med peppande ny musik! Spännande, kul och lite rörande när det är fina låtar som har med vår vänskap att göra.
  /Rebecka Henriksson


 • Prova på Afrodans. Det är så roligt! Jag vid mina 60 år trodde väl aldrig att jag skulle längta så till varje gång. Jag går på det 2ggr/vecka. Man är så glad efteråt. Som bonus försvinner det ”gummhull” också!
  /Ann-Charlotte Granberg Ruthström


 • Jag botaniserar i fröhyllorna och börjar köpa både blomsterfröer och grönskasfröer. Det ger mig extrem lyckokänsla och löfte om vårens ankomst! Vissa av fröerna skall förkultiveras redan nu i februari, och snart spirar fräsch grönska i mitt sovrumsfönster!
  /Anneli Larsson


 • I dag en helt vanlig vintertorsdagskväll tyckte min son på 4 år att vi skulle ha tårta. Men man kan väl inte äta tårta en vanlig dag? Inget att fira och miljoner kalorier! Men vi gick till ica och handlade tårtgrejer, 4-åringen fick göra tårta själv och bjuda resten av familjen. Vilken underbart lycklig unge som fick göra resten av familjen glada. Jag är så lycklig med världens godaste tårta i magen en helt vanlig sketen torsdag!
  /Eva Tollander


 • Mitt bästa tips är att sjunga . Vi övar varje torsdag, den allra bästa dagen i veckan. Jag känner ett lyckorus i hela kroppen efter att ha sjungit i två timmar. Vi är även ute och sjunger på äldreboenden och andra ställen. Man blir själv glad av att glädja andra.
  /Rita Andersson


 • För ett år sedan lyckades jag övertala min sambo att provapå en pardans kurs med mig. Vi har nu provat danser som jive, lindy hop, cha cha, quick step och modern vals. Och jag kan lova att om det finns något som verkligen tinar upp ett fruset vinterhjärta så är det att dansa vals med sin karl. Jag blir nykär som en liten flicka varje gång och man märker inte ens att man motionerar. Min sambo har gått ned 8 kilo sedan vi började och jag har gått ned 12 kilo. Jättekul och otroligt romantiskt att lära sig pardans ihop.
  /Liza Andersson


 • Skriv ett roligt/snällt/fint/tänkvärt meddelande till dig själv på spegeln efter att du har duschat. Nästa gång du kommer ut ur duschen väntar ett trevligt meddelande till dig själv på spegeln. Eller varför inte skriva till din partner och låta henne/honom göra detsamma!
  /Elin Eriksson


 • Tala om för dina nära & kära att du älskar dem. Det är så otroligt viktigt att få höra det, man ska inte ta för givet att någon redan vet.
  /Erik de Pablos


 • Att lära sig själv att sluta älta! När man känner att man börjat dra samma gamla veva i huvudet så säger man helt enkelt åt sig själv att ”stopp! nu får det vara nog, det här är inget som hjälper mig”. Man sparar mycket huvudvärk och kan fokusera på att faktiskt leva här och nu.
  /Ida Nyström


 • Mitt tips är ”en speciell låda” som jag plockar fram under svåra, kämpiga, dagar. Denna låda kan vara en vanlig skokartong som jag har målat med mina favoritfärger, eller klätt med mitt favorittyg. Innehållet ska vara föremål som gör mig glad och ger positiva minnen, till exempel ett fotografi på ”en speciell person”, naturbilder, ett speciellt brev. några utvalda löv, stenar, snäckor som du plockat under goda dagar och speciella tillfällen. Saker som bygger upp positiva känslor. Detta gör mig lyckligare.
  /Marita Öhman


 • Att känna att man utvecklas som människa (jag tror det är tristessen som gör att den mörka årstiden känns så ”grå”) och det gör man genom att lära sig något nytt varje dag. För mig hjälper det att plugga, för någon annan kanske att gå en målarkurs (att göra även hemma), för en tredje kanske det handlar om att börja titta på dokumentärer i stället för såpor på tv mm. Att utmana sig själv och sina vanor, inte vara så fyrkantig…
  Carola W Löfving


 • Musik gör mig lycklig. Som en bra låt man älskar – sätt på den – det gör susen. Är jag själv hemma lägger jag mig på golvet framför soffan upp med benen i soffan och armarna utsträckta vid sidorna och blundar. Njuter av musiken. Brukar sjunga med också, låter hemskt men ingen hör en. Efteråt mår man bra.
  /Elizabeth Nilsson


 • Mitt bästa tips är att göra något helt oväntat under veckan. Smit/gå tidigare från jobbet och gå på bio! Helt själv med popcorn, godis eller en banan. Du bara bänkar ned dig och myser! Efter 2 timmar i mörkret i en annan värld är du redo att möta resten av veckan med ett leende! Det är så lite men gör så mycket!
  /Claudia Zeitoun


 • Ta på dig dina snyggaste partykläder och sätt på din favoritmusik och dansa för dig själv. Släpp loss och var galen. Att röra på sig frigör lyckohormoner!
  /Birgitta Andersson


 • Jag tycker att man ska sluta upp att jämföra sig med andra personer. Man ska sätta upp mål och arbeta mot dem. Se Dig i spegeln och säg till Din bild: Du är störst, bäst och vackrast!
  /Åsa Morberg


 • Mitt bästa lyckotips är ta fram gamla tidningar, glitter och andra pysselsaker, och sedan klippa ut bra tips och tricks från tidningarna och sätta in dem i min måbra-bok. Pysslandet är avkopplande och sedan efteråt har man en måbra-bok som innehåller massa bra artiklar och idéer som man blir uppmuntrad, lycklig och inspirerad av.
  /Anna Jansson


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…