Annons

Annons

Här är årets vinterpratare i Vinter i P1 – hela listan

Här är årets vinterpratare i Vinter i P1 – hela listan
Bloggaren Dagny Carlsson, 105 har gjort succé på äldre dagar. Nu är hon en av årets vinterpratare i Vinter i P1. På listan finns även Mia Skäringer Lázár, Magda Gad och William Spetz bland andra.

Årets Vintervärdar. Olof Wretling (håller i William Spetz), Dagny Carlsson (håller i Mia Skäringer Lázár), Tommy Ivarsson, Tomas Sjödin (sittandes) och Emil Jensen (håller i Magda Gad). Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I Vinter i P1 får lyssnarnas egna favoriter bland sommarvärdarna återvända till studion och göra ett nytt program. Och när svenska folket själv får välja blir det ett brett spektrum av röster. Här finns allt från poeter till entreprenörer och präster.

Dagny kommenterar #metoo

När Dagny Carlsson, 105, gjorde sitt sommarprat var hon med bred marginal den äldsta sommarpratare någonsin. Inte illa för en kvinna som gick en datorkurs och började blogga 99 år gammal.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Därför är det också rent naturligt att hon nu, på lyssnarnas begäran, blir den äldsta vintervärden någonsin. Det verkar som att hennes livserfarenheter är en outsinlig källa till visdom som alla vill ta del av.

– I somras tog vi till oss hennes motto ”man ska inte gamla till sig”. I Vinter kommenterar 105-åriga Dagny bland annat MeToo-rörelsen, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar och Vinter i P1.

Reportern magda Gad vinterpratar. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges RadioRapporterar från kriget

Förutom Dagny finns det en del garvade namn som vinterpratat förr. Bland annat skådespelaren Olof Wretling som gör sin sjätte omgång som vintervärd. Pastor Tomas Sjödin är också en favorit i repris och gör sitt femte vinterprat.

Journalisten Magda Gad rapporterar vanligtvis från världens krigshärdar. Ett jobb som i november gav henne Per Wendel-priset för ”orädd och hängiven” rapportering, skriver Expressen.

Här är årets vintervärdar i P1

25/12: Mia Skäringer Lázár, skådespelare, komiker, manusförfattare
26/12: Dagny Carlsson, bloggare
27/12: William Spetz, skådespelare
28/12: Tomas Sjödin, författare, pastor, föreläsare
29/12: Magda Gad, journalist
30/12: Emil Jensen, musik, artist, poet
31/12: Olof Wretling, skådespelare
1/1: Tommy Ivarsson, entreprenör

Artikeln publicerades först på Allers.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…