Annons

Annons

Hans sexkrav knäcker mig!

Fråga:

Vi är ett par i 60-årsåldern som numera är särbor efter tre års sammanboende. Jag trodde att han var mannen i mitt liv. Men efter en tid förstod jag att han önskade sex väldigt ofta – kanske 1–2 gånger i
veckan. Han tyckte dessutom att jag skulle ha på mig sexiga kläder och kunde väcka mig mitt i natten för att han ville ha sex. Som jag uppfattar det har han tvångssex. Han kan börja onanera när han ser mig halvt påklädd. Här uppstod problemet. Hans sexkrav gjorde mig irriterad, det blev diskussioner – och till slut bad han mig att flytta.
Vi träffas fortfarande, men problemen kvarstår. Särskilt som jag känner att jag aldrig får tid att bli upphetsad. Allt det här är väldigt pressande – jag vill kramas och vara nära utan att det alltid leder till sex. Jag undrar ständigt om jag duger. Vad kan jag göra?
/Barbro

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Svar:
Jag anar att du inte riktigt vill ge upp den här relationen. Att du vill undersöka en sista möjlighet att få det att fungera. Har du funderat över varför ni fortfarande är tillsammans? Din partner verkar ha vissa problem med de sexuella gränserna. Gemensam sexualitet kräver respekt och hänsyn till den andra och ibland innebär det att den egna lusten och tillfredsställelsen får komma i skymundan. Är man öppen och ärlig inför varandra så brukar man kunna kompromissa så att båda blir nöjda.
Det låter som om ni inte riktigt befinner er på samma våglängd. Tror du att ni skulle kunna diskutera ert framtida förhållande i ett samtal där båda får komma till tals? Kommunikation är en absolut nödvändighet om man vill förändra och förbättra. Om du inte tror att ni kan komma till en gemensam lösning så återstår nog bara att sätta punkt. Du ska inte låta förhållandet tära på din självkänsla utan vara modig nog att tänka positiva tankar om dig själv. Försök se framåt och inse att du duger till att gå vidare på egen hand, mot nya möjligheter.
/Annica

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…