Annons

Annons

”Han var otrogen – hur ska jag kunna gå vidare?”

Fråga:

Jag känner mig svart som sot, så lurad och bitter! Jag träffade vad jag trodde var min drömman, han friade efter ett halvår, vi gifte oss och flyttade ihop hemma hos mig. Men snart märkte jag att han började bli mer distanserad, och varje gång jag försökte prata om det så flydde han hemifrån – till en annan kvinna fick jag reda på efter ett tag!

Annons

Jag blev helt nedbruten av detta, och nu har vi skilt oss. Jag måste sälja min bostadsrätt för att ha råd med bodelningen och han har flyttat ihop med sin andra kvinna. Hur ska jag kunna gå vidare? Känner mig förtvivlad och rasande – och jag fantiserar om hur jag ska kunna hämnas…

Gilla MåBra på Facebook

Gunilla

 

Svar:

Vilken svår och smärtsam situation du har hamnat i. Jag förstår verkligen din förtvivlan och ditt raseri. Det värsta är förmodligen känslan av att ha blivit lurad, och att bli förd bakom ljuset på det här sättet, är den värsta sortens svek.

Eftersom du förmodligen befinner dig i en chockfas behöver du ge dig själv utrymme att reagera och bearbeta det här traumat, allra helst med stöd av någon närstående och/eller en terapeut.

Att fantisera om hämnd är i sig inget farligt. Genom att gå in i känslorna löser du så småningom upp dem. Se dem, känn dem och erkänn dem, utan att döma dig själv för det.

Finns det också en ilska riktad mot dig själv, att du borde förstått? I så fall, se och erkänn också den ilskan, så att du kan bearbeta den.

Förhoppningsvis kan du på sikt känna en tacksamhet över att du blev av med den här solochvåraren – med facit i hand var han ju inte alls rätt för dig. Men oavsett om du kan försonas med det som hänt eller inte så kommer du så småningom att behöva göra ett val. Det innebär att du bestämmer dig för att släppa taget om erfarenheten så att den inte äter upp dig inifrån.

Till dess är det viktigt att du pratar, skriver av dig eller hittar andra uttryckssätt för ditt inre kaos. Med tiden kommer det att lätta, och du kommer att bli mer medveten och varsam om dig själv.

Christel

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…