Annons

Annons

Han somnar när vi har sex

Fråga:
Min man och jag har varit gifta i snart ett år. Vi väntade med sex tills vi hade gift oss – jag var oskuld, men han hade ett par förhållanden bakom sig. Problemet är att min man inte orkar ha sex. Visst kan han ta initiativet någon enstaka gång, men det är oftast jag som gör det. Och inte ens då verkar han så väldigt ivrig. Han säger att han är för trött och någon gång har han faktiskt somnat mitt i förspelet. Vad är det för fel? Vi är ju nygifta och jag vill verkligen ha sex!

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Johanna

Svar:
Alla har olika stor sexlust. En del vill ha sex varje dag medan andra vill ha det någon gång i veckan eller några gånger i månaden. Det är svårt när man är i otakt med sin partner.

Jag tror inte att det fungerar att du håller dig tillbaka för att låta honom ta initiativet. Så länge ni inte gör något aktivt för att komma till rätta med obalansen så kvarstår ert bekymmer. Vi vet inte vad hans sparlåge-lust beror på och jag skulle önska att du tog upp det med honom. Inte på ett anklagande sätt utan i stället på ett längtande sätt. Som alltid krävs att man behandlar den andre med hänsyn och respekt. Likaså har man rätt att själv bli behandlad på samma sätt. Han är tillbakahållen i sin lust men du längtar efter sex och det måste du låta honom veta. Kommunikation är så viktigt i en relation. Ni behöver komma till tals, du behöver veta vad hans olust handlar om. Du beskriver att han är väldigt trött. Har han någon sjukdom? Tar han något läkemedel? Är han stressad eller nedstämd?

Det finns ingen anledning att resignera och acceptera ett sexliv man är missnöjd med, man bör definitivt försöka komma till rätta med det som inte känns bra. Det gäller att kompromissa och hitta en balans som passar båda.

Kanske kan frågan dyka upp i ditt huvud om hans olust är ett tecken på att något är fel i er relation. För att inga missförstånd ska uppstå är det viktigt att du och din partner har en öppen relation och kan prata om hur ni vill att relationen ska fungera. Utan diskussion blir inga problem lösta och små problem kan bli onödigt stora.

Annica

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…