Tycker du att öl är äckligt? Då kan du vara en supersmakare!

Tar du gärna en humlig IPA på aw:n en fredag? Inte? Då kanske du är en supersmakare.

Det finns tre huvudtyper av människor när det kommer till smak, enligt Robert DeSalle som är entomologiexpert vid Sackler-institutet för komparativ genomik vid the American Museum of Natural History. Den första är ickesmakare, som står för cirka 25 procent. Sedan har vi normalsmakare, som är ungefär hälften av befolkningen. Och till sist har vi supersmakarna, som står för den sista fjärdedelen.

Läs också: Forskare: Öl sänker risken för hjärtinfarkt

De flesta supersmakarna är kvinnor, och de är betydligt mer ovanliga bland européer.

En supersmakare kommer att uppleva alla smaker mer intensivt än andra, och dessutom uppleva helt andra effekter av smakerna. Något som är lite sött för en normalsmakare kommer att smaka VÄLDIGT sött för en supersmakare.

Och det är anledningen till att en IPA sällan lockar en supersmakare, med sin bittra smak av humle och alkohol. Ofta undviker personer ur den gruppen även andra alkoholstarka drycker som whisky och tequila eller gin. Alkoholen bränner helt enkelt för starkt för att vara njutbar.

Läs också: Rätta sättet att hälla upp öl – för magen

Och har du oturen att tillhöra den extremt ovanliga gruppen av super-supersmakare (mindre än en procent av befolkningen) är antagligen en vanlig lager för besk för att kunna uppskattas.

Källa: LifeHacker, Nautilus   Foto: IBL

Vad tycker du ska bli årets julklapp?

'); jQuery('#polls-106').detach().appendTo('#polls-106-wrapper'); jQuery('#polls-106-loading').detach().appendTo('#polls-106-wrapper'); });
Loading ... Loading ...

 

Ölyoga – träningssuccén har kommit till Sverige!

Läs också: Ölyoga – träningssuccén har kommit till Sverige!