En del av

När är det dags för "bus eller godis"? Här är svaret!

20 okt, 2017 
AvAgata Garpenlind
Har du koll på när runt Halloween det är okej för barnen att gå ut och knacka dörr för att ställa frågan "Bus eller godis"? Vi har svaret!
Annons
Busenkel halloweenbål utan alkoholBrand logo
Busenkel halloweenbål utan alkohol

Det är samma sak varje år – total förvirring bland föräldrarna. Alla frågar alla: När är det nu barnen ska klä ut sig till spöken och gå och hota grannarna med den till synes oskyldiga frågan ”Bus eller godis?”?

Så här ligger det till, enligt Etikettdoktorn Mats Danielsson: ”Bus eller godis”, eller ”Trick or Treat” som det heter i USA är ganska nytt i Sverige, så inget är ännu riktigt ristat i gravsten (höhö!) här. Men i USA gäller den 31 oktober för detta event.

Alltid på en fredag

Hos oss är Allahelgons afton på kvällen före Alla helgons dag, men eftersom Alla helgons dag alltid infaller på en lördag i Sverige, infaller Bus eller godis på fredagen innan, alltså den 1 november. Tumregel: ”Bus på fredag och ljus på lördag”. Lätt som en blodplätt!

Och glöm inte att köpa hem lite smågodis inför den här fredagen (eller frukt om du vill vara den tråkiga vuxna, nyttiga grannen) för annars kanske du råkar ut för något läskigt bus!

Foto: IBL

Annons